Apetyczne pstrągi marynowane w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne pstrągi marynowane w winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj i osusz.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj razem z winem, oliwą, odrobiną wody, ziołami i przyprawami.

Krok 3

W tak przygotowanej zalewie marynuj pstrągi przez kilka godzin.

Krok 4

Ryby przełóż do brytfanki razem z pozostałą marynatą i zagotuj. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piecz przez ok.20 minut

Krok 5

Ryby przełóż na ogrzany półmisek, a pozostały sos przetrzyj przez sitko i roztrzep razem z żółtkami.

Krok 6

Dopraw do smaku i lekko podgrzej, nie gotuj, aby jajka się nie ścięły.

Krok 7

Podawaj apetyczne pstrągi razem z przygotowanym winnym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej