Apetyczne pstrągi marynowane w winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj i osusz.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj razem z winem, oliwą, odrobiną wody, ziołami i przyprawami.

Krok 3

W tak przygotowanej zalewie marynuj pstrągi przez kilka godzin.

Krok 4

Ryby przełóż do brytfanki razem z pozostałą marynatą i zagotuj. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piecz przez ok.20 minut

Krok 5

Ryby przełóż na ogrzany półmisek, a pozostały sos przetrzyj przez sitko i roztrzep razem z żółtkami.

Krok 6

Dopraw do smaku i lekko podgrzej, nie gotuj, aby jajka się nie ścięły.

Krok 7

Podawaj apetyczne pstrągi razem z przygotowanym winnym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
19 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej