
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj i osusz.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj razem z winem, oliwą, odrobiną wody, ziołami i przyprawami.
Krok 3
W tak przygotowanej zalewie marynuj pstrągi przez kilka godzin.
Krok 4
Ryby przełóż do brytfanki razem z pozostałą marynatą i zagotuj. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piecz przez ok.20 minut
Krok 5
Ryby przełóż na ogrzany półmisek, a pozostały sos przetrzyj przez sitko i roztrzep razem z żółtkami.
Krok 6
Dopraw do smaku i lekko podgrzej, nie gotuj, aby jajka się nie ścięły.
Krok 7
Podawaj apetyczne pstrągi razem z przygotowanym winnym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej