Apetyczne pstrągi marynowane w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne pstrągi marynowane w winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj i osusz.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj razem z winem, oliwą, odrobiną wody, ziołami i przyprawami.

Krok 3

W tak przygotowanej zalewie marynuj pstrągi przez kilka godzin.

Krok 4

Ryby przełóż do brytfanki razem z pozostałą marynatą i zagotuj. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piecz przez ok.20 minut

Krok 5

Ryby przełóż na ogrzany półmisek, a pozostały sos przetrzyj przez sitko i roztrzep razem z żółtkami.

Krok 6

Dopraw do smaku i lekko podgrzej, nie gotuj, aby jajka się nie ścięły.

Krok 7

Podawaj apetyczne pstrągi razem z przygotowanym winnym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne pstrągi marynowane w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej