Odsmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odsmażane ziemniaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w plastry, polej łyżką oleju, posyp szczypiorkiem i Delikatem. Wymieszaj.

Krok 2

Olej rozgrzej w wysokim garnku lub frytownicy. Ziemniaki podziel na 4 porcje i włóż jedną z nich na rozgrzany tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej