Odsmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odsmażane ziemniaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w plastry, polej łyżką oleju, posyp szczypiorkiem i Delikatem. Wymieszaj.

Krok 2

Olej rozgrzej w wysokim garnku lub frytownicy. Ziemniaki podziel na 4 porcje i włóż jedną z nich na rozgrzany tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej