
Składniki
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w plastry, polej łyżką oleju, posyp szczypiorkiem i Delikatem. Wymieszaj.
Krok 2
Olej rozgrzej w wysokim garnku lub frytownicy. Ziemniaki podziel na 4 porcje i włóż jedną z nich na rozgrzany tłuszcz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej