Odsmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odsmażane ziemniaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w plastry, polej łyżką oleju, posyp szczypiorkiem i Delikatem. Wymieszaj.

Krok 2

Olej rozgrzej w wysokim garnku lub frytownicy. Ziemniaki podziel na 4 porcje i włóż jedną z nich na rozgrzany tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej