Odsmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odsmażane ziemniaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w plastry, polej łyżką oleju, posyp szczypiorkiem i Delikatem. Wymieszaj.

Krok 2

Olej rozgrzej w wysokim garnku lub frytownicy. Ziemniaki podziel na 4 porcje i włóż jedną z nich na rozgrzany tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej