Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Kiełbaski usmaż na patelni lub na grillu.

Krok 3

Ugotowane warzywa odcedź i rozgnieć dokładnie widelcem dodając margarynę oraz gałkę muszkatołową. Puree dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z usmażonymi kiełbaskami oraz np. sosem BBQ lub ketchupem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie puree możesz przygotować również jako dodatek do mięsnych lub rybnych dań obiadowych.

1

Opinie o przepisie

  • Marcin Berendt

    Marcin Berendt , 01.04.2018

    Wyprubowane! Polecam i życzę smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowymŚniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym

Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.