Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Kiełbaski usmaż na patelni lub na grillu.

Krok 3

Ugotowane warzywa odcedź i rozgnieć dokładnie widelcem dodając margarynę oraz gałkę muszkatołową. Puree dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z usmażonymi kiełbaskami oraz np. sosem BBQ lub ketchupem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie puree możesz przygotować również jako dodatek do mięsnych lub rybnych dań obiadowych.

1

Opinie o przepisie

  • Marcin Berendt

    Marcin Berendt , 01.04.2018

    Wyprubowane! Polecam i życzę smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej