PRZEPISY.PL

Gulasz wieprzowy z łopatki

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • majeranek1 łyżeczka
  • olej2 szczypty
  • marchew1 szt
  • pieprz1 szczypta
  • pieczarki5 szt
  • sól1 szczypta
  • pietruszka1 szt
  • mąka2 łyżki
  • ostra papryka w proszku1 łyżeczka
  • Krok 1

    Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 2

    Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
  • Krok 3

    Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.
  • Krok 4

    Dodaj starte warzywa i wymieszaj.
  • Krok 5

    Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
  • Krok 6

    Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

81
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
174
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
715
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe