Gulasz wieprzowy z łopatki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wieprzowy z łopatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.

Krok 3

Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj starte warzywa i wymieszaj.

Krok 5

Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

Krok 6

Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej