
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 sztuka
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Krok 3
Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj starte warzywa i wymieszaj.
Krok 5
Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Krok 6
Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej