
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 sztuka
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Krok 3
Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj starte warzywa i wymieszaj.
Krok 5
Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Krok 6
Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej