Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 sztuka
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Krok 3
Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj starte warzywa i wymieszaj.
Krok 5
Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Krok 6
Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej