Gulasz wieprzowy z łopatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z łopatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.

Krok 3

Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj starte warzywa i wymieszaj.

Krok 5

Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

Krok 6

Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej