
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 sztuka
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Krok 3
Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj starte warzywa i wymieszaj.
Krok 5
Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Krok 6
Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej