Gulasz wieprzowy z łopatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.

Krok 3

Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj starte warzywa i wymieszaj.

Krok 5

Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

Krok 6

Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej