Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 sztuka
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Krok 3
Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj starte warzywa i wymieszaj.
Krok 5
Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Krok 6
Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej