
Składniki
2 sztuki
1 litr
1 łyżka
2 ziarna
500 gramów
50 mililitrów
2 opakowania
0.5 pęczka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.

Krok 2
Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.

Krok 3
Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 4
Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.

Krok 5
Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.

Krok 6
Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej