Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżka
2 ziarna
2 opakowania
80 gramów
0.5 pęczka
50 mililitrów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.
Krok 5
Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.
Krok 6
Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej