Gulasz z karkówki z suszoną morelą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z karkówki z suszoną morelą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

153 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

2 opakowania

80 gramów

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 1

Krok 2

Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 2

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 3

Krok 4

Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 5

Krok 6

Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej