Gulasz z karkówki z suszoną morelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z karkówki z suszoną morelą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

155 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

2 opakowania

80 gramów

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 1

Krok 2

Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 2

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 3

Krok 4

Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 5

Krok 6

Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej