
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżka
2 ziarna
2 opakowania
80 gramów
0.5 pęczka
50 mililitrów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.
Krok 5
Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.
Krok 6
Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej