Gulasz z karkówki z suszoną morelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z karkówki z suszoną morelą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

158 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

2 opakowania

80 gramów

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 1

Krok 2

Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 2

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 3

Krok 4

Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 5

Krok 6

Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.

Gulasz z karkówki z suszoną morelą - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z karkówki z suszoną morelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej