
Składniki
2 sztuki
1 litr
1 łyżka
2 ziarna
500 gramów
50 mililitrów
2 opakowania
0.5 pęczka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.

Krok 2
Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.

Krok 3
Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 4
Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.

Krok 5
Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.

Krok 6
Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej