Gulasz z kurczakiem i kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczakiem i kapustą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

238 osób wydrukowało

Pobierz pdf

407 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.25 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 3

Krok 4

Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Znamirowska

    Elzbieta Znamirowska , 15.09.2017

    Jutro będę robić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Prorok

    Jadwiga Prorok , 09.10.2016

    robilam i bardzo smakowalo, polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Prorok

    Jadwiga Prorok , 08.10.2016

    jutro zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z  kurczakiem i kapustąGulasz z kurczakiem i kapustą

Jeżeli szukasz pomysłu na rozgrzewający obiad – to danie będzie idealnym wyborem. Gulasz z kurczaka ze słodką kapustą i aromatycznym sosem sprawdzi się nie tylko w czasie jesiennych chłodów, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na łatwy w przyrządzeniu, a w dodatku smaczny posiłek. Przygotowanie gulaszu jest bardzo proste. Wystarczy posiekać cebulę i mięso, a kapustę pokroić w kostkę, wszystko podsmażyć, a następnie dodać wodę i Fix Knorr. Gdy mięso będzie już miękkie, a sos gęsty, dodaj koperek, który nada potrawie niesamowitego aromatu i przypomni zapach lata. Idealnym uzupełnieniem gulaszu będą gotowane ziemniaki, ryż, a nawet kasza, ale z powodzeniem można go podawać również jako samodzielną potrawę. Zaletą tego dania jest także to, że po odgrzaniu nic nie traci ze swoich właściwości smakowych.