Gulasz z kurczakiem i kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczakiem i kapustą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

407 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.25 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 3

Krok 4

Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.

Gulasz z  kurczakiem i kapustą - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Znamirowska

    Elzbieta Znamirowska , 15.09.2017

    Jutro będę robić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Prorok

    Jadwiga Prorok , 09.10.2016

    robilam i bardzo smakowalo, polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Prorok

    Jadwiga Prorok , 08.10.2016

    jutro zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z  kurczakiem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z  kurczakiem i kapustąGulasz z kurczakiem i kapustą

Jeżeli szukasz pomysłu na rozgrzewający obiad – to danie będzie idealnym wyborem. Gulasz z kurczaka ze słodką kapustą i aromatycznym sosem sprawdzi się nie tylko w czasie jesiennych chłodów, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na łatwy w przyrządzeniu, a w dodatku smaczny posiłek. Przygotowanie gulaszu jest bardzo proste. Wystarczy posiekać cebulę i mięso, a kapustę pokroić w kostkę, wszystko podsmażyć, a następnie dodać wodę i Fix Knorr. Gdy mięso będzie już miękkie, a sos gęsty, dodaj koperek, który nada potrawie niesamowitego aromatu i przypomni zapach lata. Idealnym uzupełnieniem gulaszu będą gotowane ziemniaki, ryż, a nawet kasza, ale z powodzeniem można go podawać również jako samodzielną potrawę. Zaletą tego dania jest także to, że po odgrzaniu nic nie traci ze swoich właściwości smakowych.