
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.25 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso.

Krok 2
Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kurczakiem i kapustą
Jeżeli szukasz pomysłu na rozgrzewający obiad – to danie będzie idealnym wyborem. Gulasz z kurczaka ze słodką kapustą i aromatycznym sosem sprawdzi się nie tylko w czasie jesiennych chłodów, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na łatwy w przyrządzeniu, a w dodatku smaczny posiłek. Przygotowanie gulaszu jest bardzo proste. Wystarczy posiekać cebulę i mięso, a kapustę pokroić w kostkę, wszystko podsmażyć, a następnie dodać wodę i Fix Knorr. Gdy mięso będzie już miękkie, a sos gęsty, dodaj koperek, który nada potrawie niesamowitego aromatu i przypomni zapach lata. Idealnym uzupełnieniem gulaszu będą gotowane ziemniaki, ryż, a nawet kasza, ale z powodzeniem można go podawać również jako samodzielną potrawę. Zaletą tego dania jest także to, że po odgrzaniu nic nie traci ze swoich właściwości smakowych.