
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku z szerokim dnem wytop tłuszcz z boczku. Dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę. Wędlinę smaż 2-3 minuty, potem dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż cebula zrobi się szklista.

Krok 2
Całość zalej pomidorami z puszki, dodaj opłukaną w bieżącej wodzie fasolę z puszki. Wszystko gotuj około 5 minut.

Krok 3
Na koniec potrawę dopraw kostką bulionową Knorr.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku jest jednym z kulinarnych klasyków ze względu na swój wyrazisty smak i prostotę przygotowania. Zapisz ten przepis, aby poznać sprawdzony sposób jej przyrządzenia. Na początek będziesz potrzebować wędliny, która stanowi bazę tej potrawy. Wędzony boczek umieść w rozgrzanym garnku z szerokim dnem, aby wytopił się z niego tłuszcz, a po chwili dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę wiejską. Cebulę posiekaj w cienkie pióra i dodaj do mięsa w garnku, aby się zeszkliła. Całość zalej passatą lub pomidorami z puszki. Opłucz pod bieżącą wodą białą fasolę z puszki i umieść w garnku z potrawą. Wymieszaj i gotuj przez chwilę, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Na koniec do przyprawienia użyj pokruszonej śródziemnomorskiej kostki bulionowej. Fasolkę po bretońsku najczęściej podaje się ze świeżym pieczywem – bułką, bagietką lub grubą kromką wiejskiego chleba. Do dekoracji dania wykorzystaj dowolne świeże zioła, np. rozmaryn. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie udane!