Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

6 plastrów

1 szklanka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, drożdże, sól, dodaj wodę i olej, wymieszaj drewnianą łyżką.

Krok 2

Wyłóż masę na wysypaną mąką stolnicę, formuj ciasto.

Krok 3

Wyrobioną kulkę przełóż na wysypaną mąką deskę, posmaruj oliwą, odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Kulkę podziel na 4 części, każdą rozbij dłonią.

Krok 5

Przecier, keczup, zioła, sól, pieprz i zmiażdżony czosnek wymieszaj i posmaruj każdy placek.

Krok 6

Z sera wycinaj cienkie paski, układaj na pizzerinkach na kształt pajęczyny. Na każdą pajęczynę dodaj pająka wykonanego z oliwek.

Krok 7

Piecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej