Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

6

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy ze sobą składniki marynaty, tj. sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, starty imbir.

Krok 2

Łososia oprószamy z obud stron czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Do marynaty wkładamy łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (można całą noc).

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 20 -30 minut- w zależności od wielkości ryby. Ja piekłam w folii aluminiowej, a po 15 minutach odsłoniłam folię i podlałam jeszcze marynatą.

1

Opinie o przepisie

  • Aleksander Kochański

    Aleksander Kochański , 09.05.2015

    Przepraszam, a gdzie miód?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej