Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

6

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy ze sobą składniki marynaty, tj. sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, starty imbir.

Krok 2

Łososia oprószamy z obud stron czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Do marynaty wkładamy łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (można całą noc).

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 20 -30 minut- w zależności od wielkości ryby. Ja piekłam w folii aluminiowej, a po 15 minutach odsłoniłam folię i podlałam jeszcze marynatą.

1

Opinie o przepisie

  • Aleksander Kochański

    Aleksander Kochański , 09.05.2015

    Przepraszam, a gdzie miód?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej