Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie
łatwe
43 osoby zapisały
Składniki
2 szczypty
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą składniki marynaty, tj. sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, starty imbir.
Krok 2
Łososia oprószamy z obud stron czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Do marynaty wkładamy łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (można całą noc).
Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 20 -30 minut- w zależności od wielkości ryby. Ja piekłam w folii aluminiowej, a po 15 minutach odsłoniłam folię i podlałam jeszcze marynatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej