Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
2 szczypty
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą składniki marynaty, tj. sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, starty imbir.
Krok 2
Łososia oprószamy z obud stron czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Do marynaty wkładamy łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (można całą noc).
Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 20 -30 minut- w zależności od wielkości ryby. Ja piekłam w folii aluminiowej, a po 15 minutach odsłoniłam folię i podlałam jeszcze marynatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej