Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą składniki marynaty, tj. sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, starty imbir.
Krok 2
Łososia oprószamy z obud stron czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Do marynaty wkładamy łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (można całą noc).
Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 20 -30 minut- w zależności od wielkości ryby. Ja piekłam w folii aluminiowej, a po 15 minutach odsłoniłam folię i podlałam jeszcze marynatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej