Pieczony łosoś w miodowo-musztardowej marynacie
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
2 szczypty
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą składniki marynaty, tj. sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, starty imbir.
Krok 2
Łososia oprószamy z obud stron czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Do marynaty wkładamy łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (można całą noc).
Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 20 -30 minut- w zależności od wielkości ryby. Ja piekłam w folii aluminiowej, a po 15 minutach odsłoniłam folię i podlałam jeszcze marynatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej