Sałatka z sardynek i papryki – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z sardynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

50 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę sparz i pokrój w kostkę. Sardynki rozdrobnij i dodaj do papryki.

Krok 2

Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej