Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę sparz i pokrój w kostkę. Sardynki rozdrobnij i dodaj do papryki.
Krok 2
Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej