Tortilla z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tortilla z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 mililitrów

10 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

120 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą.

Krok 2

Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem.

Krok 4

Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tofu z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej