Składniki
1 sztuka
120 mililitrów
10 sztuk
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
120 mililitrów
4 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą.
Krok 2
Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem.
Krok 4
Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej