Tortilla z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 mililitrów

10 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

120 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą.

Krok 2

Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem.

Krok 4

Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej