Tortilla z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 mililitrów

10 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

120 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą.

Krok 2

Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem.

Krok 4

Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej