Tortilla z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 mililitrów

10 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

120 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą.

Krok 2

Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem.

Krok 4

Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej