Dish beef buritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dish beef buritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

500 gramów

15 gramów

50 mililitrów

400 gramów

200 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Podsmażaj posiekaną cebulę i czosnek przez 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

Dodaj wołowinę i zwiększ ogień, aby zrumienić ją na całej powierzchni. Mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj przyprawę Knorr i sól. Dodaj posiekane pomidory, fasolę, jalapeno, doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Rozgrzej tortille na patelni lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 4

Umieścić łyżkę nadzienia wołowego na środku tortilli, dodaj dwa plasterki awokado, ćwiartki pomidorów posyp serem i kolendrą, a następnie owiń boki, aby stworzyć burritos.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Podawaj z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dish beef buritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chipsy z tortilli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dish beef buritosDish beef buritos

Dish beef buritos to klasyka kuchni meksykańskiej. W potrawie znaleźć można wszystkie charakterystyczne dla niej składniki – od kukurydzy, przez fasolę, ostre papryczki, awokado aż do mielonej wołowiny. Jak sprytnie połączyć tyle wyśmienitych produktów? Najlepiej zawinąć je w pyszną tortillę.

Dla kogo?

Jak się bawić, to koniecznie w stylu meksykańskiej fiesty. Dish beef buritos to idealny wstęp do dalszego poznawania tych wyjątkowo barwnych i różnorodnych kulinariów. Meksykańska kuchnia jest dostępna nawet dla początkujących!

Na jaką okazję?

Lubicie wytrawne naleśniki? Dish beef buritos to ich niezwykle smakowity wariant, który sprawdzi się jako propozycja obiadowa na co dzień. Pikantne przyprawy skutecznie rozgrzeją każdego zmarzlucha.

Czy wiesz, że?

Burrito jest najchętniej przygotowywane w północnej części Meksyku. Danie bardzo przypadło do gustu również Amerykanom.

Dla urozmaicenia:

Burritos smakują wyśmienicie z dodatkiem quacamole – gęstego, zielonego sosu z awokado, limonką, cebulą i chili.