
Składniki
8 sztuk
500 gramów
15 gramów
50 mililitrów
400 gramów
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Podsmażaj posiekaną cebulę i czosnek przez 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Krok 2
Dodaj wołowinę i zwiększ ogień, aby zrumienić ją na całej powierzchni. Mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj przyprawę Knorr i sól. Dodaj posiekane pomidory, fasolę, jalapeno, doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Rozgrzej tortille na patelni lub w kuchence mikrofalowej.
Krok 4
Umieścić łyżkę nadzienia wołowego na środku tortilli, dodaj dwa plasterki awokado, ćwiartki pomidorów posyp serem i kolendrą, a następnie owiń boki, aby stworzyć burritos.

Dobra rada:
Podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dish beef buritos
Dish beef buritos to klasyka kuchni meksykańskiej. W potrawie znaleźć można wszystkie charakterystyczne dla niej składniki – od kukurydzy, przez fasolę, ostre papryczki, awokado aż do mielonej wołowiny. Jak sprytnie połączyć tyle wyśmienitych produktów? Najlepiej zawinąć je w pyszną tortillę.
Dla kogo?
Jak się bawić, to koniecznie w stylu meksykańskiej fiesty. Dish beef buritos to idealny wstęp do dalszego poznawania tych wyjątkowo barwnych i różnorodnych kulinariów. Meksykańska kuchnia jest dostępna nawet dla początkujących!
Na jaką okazję?
Lubicie wytrawne naleśniki? Dish beef buritos to ich niezwykle smakowity wariant, który sprawdzi się jako propozycja obiadowa na co dzień. Pikantne przyprawy skutecznie rozgrzeją każdego zmarzlucha.
Czy wiesz, że?
Burrito jest najchętniej przygotowywane w północnej części Meksyku. Danie bardzo przypadło do gustu również Amerykanom.
Dla urozmaicenia:
Burritos smakują wyśmienicie z dodatkiem quacamole – gęstego, zielonego sosu z awokado, limonką, cebulą i chili.