
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
5 łyżek
4 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.
Krok 4
Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.
Krok 5
Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.
Krok 6
Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej