Wyśmienita sola w czerwonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sola w czerwonym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.

Krok 5

Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.

Krok 6

Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej