
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
5 łyżek
4 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.
Krok 4
Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.
Krok 5
Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.
Krok 6
Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej