Wyśmienita sola w czerwonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sola w czerwonym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.

Krok 5

Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.

Krok 6

Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka krakowska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej