
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
5 łyżek
4 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.
Krok 4
Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.
Krok 5
Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.
Krok 6
Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej