Wyśmienita sola w czerwonym sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.

Krok 5

Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.

Krok 6

Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej