Wyśmienita sola w czerwonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sola w czerwonym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki chili namocz wcześniej na ok. 2 godziny w ciepłej wodzie. Usuń pestki, posiekaj drobno.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą i skrop obficie sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone papryczki chili i obranego ze skórki, pociętego w kostkę pomidora.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym dopraw sos do smaku.

Krok 5

Filety obtocz w mące i usmaż na osobnej patelni.

Krok 6

Przełóż rybę na talerz i polej przygotowanym czerwonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sola w czerwonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej