Danie mięsno - warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie mięsno - warzywne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

1 kilogram

250 gramów

1 szczypta

2 łyżki

750 mililitrów

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 łyżeczki

3 plastry

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili mocz ok. 30 minut w ciepłej wodzie, po czym wypestkuj i posiekaj.

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój w ćwiartki, a czosnek na połówki.

Krok 3

Rozgrzej smalec i podsmaż mięso na brązowo.

Krok 4

Pomidory zmiksuj z chili, cebulą, czosnkiem, cynamonem, oregano, goździkami, pieprzem i niewielka ilością wody, tej w której moczyło się chili.

Krok 5

Całość dodaj do mięsa, dopraw solą, podlej bulionem i gotuj bez przykrywki przez godzinę na niewielkim ogniu.

Krok 6

Banana, bataty, ziemniaki obierz i pokrój w plasterki, natomiast ananasa w kostkę.

Krok 7

20 minut przed końcem gotowania włóż do mięsa bataty i ziemniaki, 10 minut przed końcem banana, a 5 minut przed końcem - ananasa. Danie udekoruj listkami oregano.

pasibrzuch

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie mięsno - warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wytrawne paszteciki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej