
Składniki
2 łyżki
300 gramów
null
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, łyżką majeranku.
Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzeć indyka na zewnątrz i wewnątrz, owinąć folią i wstawić na 180 minut do lodówki.
Krok 3
Oliwki wymieszać z posiekaną cebulą, nadziać indyka, zszyć nicią kuchenną i obłożyć boczkiem pokrojonym w plasterki.
Krok 4
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, piec około 120 minut, co pewien czas lekko skrapiając wodą i obracając.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej