PRZEPISY.PL

Nasza pierś z indyka z farszem smakuje wybornie. Orzechy włoskie, ser pleśniowy i żurawina nadają prawdziwie wykwintny smak.

Faszerowana pierś z indyka  - autor: przepisy.pl

Faszerowana pierś z indyka

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
76
osób dodało do Mniamlisty
76
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka)1 szt
  • mięso mielone mieszane200 gr
  • orzechy włoskie1 łyżka
  • ser pleśniowy blue50 gr
  • musztarda Dijon2 łyżki
  • natka pietruszki1 łyżka
  • bułka pszenna namoczona w mleku1 szt
Faszerowana pierś z indyka  – krok 1

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
Faszerowana pierś z indyka  – krok 2

Krok 2

Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.
Faszerowana pierś z indyka  – krok 3

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
Faszerowana pierś z indyka  – krok 4

Krok 4

Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
Faszerowana pierś z indyka  – krok 5

Krok 5

Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Soczysta karkówka z pieca KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

42
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
924
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
277
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
59
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe