
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.

Krok 2
Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.

Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.

Krok 4
Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.

Krok 5
Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana pierś z indyka
Jeśli szukasz pomysłu na niebanalne danie. wypróbuj przepis na delikatną, faszerowaną pierś z indyka. Potrawa jest prosta w wykonaniu. Jej sekret tkwi w doskonale skomponowanym farszu i delikatnym mięsie. Najpierw przygotuj pierś z indyka, natnij ją tak, aby powstała kieszonka i natrzyj ją dokładnie aromatyczną marynatą. Farsz przygotuj z mięsa mielonego, lekko podsmażonej cebuli, bułki tartej, jajka, sera pleśniowego, orzechów oraz natki pietruszki. Następnie delikatnie napełnij kieszonkę nadzieniem i zepnij wykałaczkami, dzięki temu nie rozpadnie się. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia. Nakłuj go, żeby zapewniać przepływ ciepłego powietrza. Soczyste mięso wypełnione doskonałym farszem pokrój na plastry i udekoruj żurawiną. Możesz podać je z ryżem lub innymi dodatkami, które lubisz. Na koniec udekoruj potrawę świeżymi ziołami. Podkręcą one smak i dodadzą koloru. Pierś z indyka możesz też zamienić na kurczaka.