
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
Krok 2
Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
Krok 4
Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana pierś z indyka
Jeśli szukasz pomysłu na niebanalne danie. wypróbuj przepis na delikatną, faszerowaną pierś z indyka. Potrawa jest prosta w wykonaniu. Jej sekret tkwi w doskonale skomponowanym farszu i delikatnym mięsie. Najpierw przygotuj pierś z indyka, natnij ją tak, aby powstała kieszonka i natrzyj ją dokładnie aromatyczną marynatą. Farsz przygotuj z mięsa mielonego, lekko podsmażonej cebuli, bułki tartej, jajka, sera pleśniowego, orzechów oraz natki pietruszki. Następnie delikatnie napełnij kieszonkę nadzieniem i zepnij wykałaczkami, dzięki temu nie rozpadnie się. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia. Nakłuj go, żeby zapewniać przepływ ciepłego powietrza. Soczyste mięso wypełnione doskonałym farszem pokrój na plastry i udekoruj żurawiną. Możesz podać je z ryżem lub innymi dodatkami, które lubisz. Na koniec udekoruj potrawę świeżymi ziołami. Podkręcą one smak i dodadzą koloru. Pierś z indyka możesz też zamienić na kurczaka.