Faszerowana pierś z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana pierś z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
231 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

359 osób wydrukowało

Pobierz pdf

466 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.

Faszerowana pierś z indyka  - Krok 1

Krok 2

Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.

Faszerowana pierś z indyka  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.

Faszerowana pierś z indyka  - Krok 3

Krok 4

Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.

Faszerowana pierś z indyka  - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.

Faszerowana pierś z indyka  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana pierś z indyka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana pierś z indyka Faszerowana pierś z indyka

Jeśli szukasz pomysłu na niebanalne danie. wypróbuj przepis na delikatną, faszerowaną pierś z indyka. Potrawa jest prosta w wykonaniu. Jej sekret tkwi w doskonale skomponowanym farszu i delikatnym mięsie. Najpierw przygotuj pierś z indyka, natnij ją tak, aby powstała kieszonka i natrzyj ją dokładnie aromatyczną marynatą. Farsz przygotuj z mięsa mielonego, lekko podsmażonej cebuli, bułki tartej, jajka, sera pleśniowego, orzechów oraz natki pietruszki. Następnie delikatnie napełnij kieszonkę nadzieniem i zepnij wykałaczkami, dzięki temu nie rozpadnie się. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia. Nakłuj go, żeby zapewniać przepływ ciepłego powietrza. Soczyste mięso wypełnione doskonałym farszem pokrój na plastry i udekoruj żurawiną. Możesz podać je z ryżem lub innymi dodatkami, które lubisz. Na koniec udekoruj potrawę świeżymi ziołami. Podkręcą one smak i dodadzą koloru. Pierś z indyka możesz też zamienić na kurczaka.