Pomysły na karkówkę pieczoną w plastrach | Przepisy.pl pixel

pieczona karkowka w plastrach

5 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: pieczona karkowka w plastrach (5)

Duszona karkówka
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chcesz zjeść na obiad soczyste i aromatyczne mięso, którego przygotowanie nie zajmie wiele czasu...
Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
250 min.
Nagrzej piekarnik do 150⁰C.
Mięsna rolada
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.

przepisy.pl - Pieczona karkówka w plastrachPieczona karkówka w plastrach

Pieczona karkówka, podana w plastrach i obficie polana aromatycznym sosem, to idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny. Do tego młode ziemniaki, posypane oczywiście koperkiem oraz warzywna surówka – brzmi jak zestaw idealny, prawda? Zobacz zebrane przez nas przepisy na karkówkę z piekarnika. Każdy z nich zawiera dokładną listę składników, stopień trudności danej potrawy, przybliżony czas przygotowania oraz sugerowaną liczbę porcji. Wszystko to podane jak na tacy. Nie pozostaje nic innego, jak tylko brać się za gotowanie!

Dla kogo?

Dla całej rodziny! Karkówka z piekarnika w plastrach to mięso, które jest delikatne i kruche – nikt nie będzie więc miał problemów z jego spożyciem.

Na jaką okazję?

Karkówka z piekarnika poleca się na duży, niedzielny obiad. Żeby jednak nieco urozmaicić tę potrawę, warto raz na jakiś czas zejść z utartych szlaków i spróbować jej w nieco innej wersji. Co powiesz na to, aby przygotować pieczoną karkówkę z sosem cebulowym lub karkówkę pieczoną w rękawie nadziewaną chrzanem? Brzmi oryginalnie – i tak też smakuje.

Czy wiesz, że?

Aby pieczona karkówka była jak najbardziej soczysta i aromatyczna, w przyrządzonej marynacie powinna poleżeć jak najdłużej. Dzięki temu mięso zmięknie i przesiąknie smakiem oraz zapachem zmieszanych składników.

Dla urozmaicenia

Karkówka w plastrach nada się również do faszerowania. W tym celu możesz użyć warzyw, grzybów czy ulubionego sera. Co sądzisz o karkówce w takim wydaniu? Spróbuj, a na pewno nie pożałujesz!