Mięsna rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsna rolada

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

30 dekagramów

30 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 kilogram

1.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżeczki

5 ziaren

5 ziaren

2 ziarna

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników robimy marynatę. Mięso myjemy i osuszamy. Nacinamy tak, by powstał cienki płat. Nacieramy marynatą i zostawiamy na noc.

Krok 2

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ćwiartki i oprószamy przyprawą. Pieczarki kroimy w plasterki, ogórki w słupki. Na mięsie układamy plastry boczku, sera, ogórki, pieczarki i posiekaną cebulę. Oprószamy przyprawą.

Krok 3

Mięso rolujemy, Związujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Obkładamy ziemniakami i wlewamy bulion. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej