Mięsna rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsna rolada

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

30 dekagramów

30 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 kilogram

1.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżeczki

5 ziaren

5 ziaren

2 ziarna

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników robimy marynatę. Mięso myjemy i osuszamy. Nacinamy tak, by powstał cienki płat. Nacieramy marynatą i zostawiamy na noc.

Krok 2

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ćwiartki i oprószamy przyprawą. Pieczarki kroimy w plasterki, ogórki w słupki. Na mięsie układamy plastry boczku, sera, ogórki, pieczarki i posiekaną cebulę. Oprószamy przyprawą.

Krok 3

Mięso rolujemy, Związujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Obkładamy ziemniakami i wlewamy bulion. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsna rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej