
Składniki
1.5 kilograma
30 dekagramów
30 dekagramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 kilogram
1.5 litra
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżeczki
5 ziaren
5 ziaren
2 ziarna
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników robimy marynatę. Mięso myjemy i osuszamy. Nacinamy tak, by powstał cienki płat. Nacieramy marynatą i zostawiamy na noc.
Krok 2
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ćwiartki i oprószamy przyprawą. Pieczarki kroimy w plasterki, ogórki w słupki. Na mięsie układamy plastry boczku, sera, ogórki, pieczarki i posiekaną cebulę. Oprószamy przyprawą.
Krok 3
Mięso rolujemy, Związujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Obkładamy ziemniakami i wlewamy bulion. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































