Prawdziwe plemienie syberyjskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

125 mililitrów

nadzienie:

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso na nadzienie ugotuj w dwóch litrach wody z dodatkiem kostki Knorr. Pod koniec gotowania dodaj do bulionu bułkę aby dokładnie się namoczyła.

Krok 2

Następnie odcedź i zmiel mięso wraz z bułką w maszynce. Zachować cały bulion przecedzając go ponownie przez drobne sito lub gazę.

Krok 3

Farsz dopraw drobno posiekaną cebulą.

Krok 4

Z mąki, jajek, wody i łyżeczki soli zagnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Okrągłą foremką wielkości literatki wytnij w cieście krążki.

Krok 5

Na środek każdego połóż nadzienie i zlep boki zwracając uwagę aby farsz nie wyciekł. Koniec tego półksiężyca połącz tak by jeden koniec zachodził na drugi.

Krok 6

Pierożki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10-15 minut aż wypłyną na powierzchnię. Plemienie podawaj z pozostałym bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej