Prawdziwe plemienie syberyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prawdziwe plemienie syberyjskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

1 sztuka

ciasto:

125 mililitrów

1 łyżeczka

600 gramów

3 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso na nadzienie ugotuj w dwóch litrach wody z dodatkiem kostki Knorr. Pod koniec gotowania dodaj do bulionu bułkę aby dokładnie się namoczyła.

Krok 2

Następnie odcedź i zmiel mięso wraz z bułką w maszynce. Zachować cały bulion przecedzając go ponownie przez drobne sito lub gazę.

Krok 3

Farsz dopraw drobno posiekaną cebulą.

Krok 4

Z mąki, jajek, wody i łyżeczki soli zagnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Okrągłą foremką wielkości literatki wytnij w cieście krążki.

Krok 5

Na środek każdego połóż nadzienie i zlep boki zwracając uwagę aby farsz nie wyciekł. Koniec tego półksiężyca połącz tak by jeden koniec zachodził na drugi.

Krok 6

Pierożki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10-15 minut aż wypłyną na powierzchnię. Plemienie podawaj z pozostałym bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej