Prawdziwe plemienie syberyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prawdziwe plemienie syberyjskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

1 sztuka

ciasto:

125 mililitrów

1 łyżeczka

600 gramów

3 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso na nadzienie ugotuj w dwóch litrach wody z dodatkiem kostki Knorr. Pod koniec gotowania dodaj do bulionu bułkę aby dokładnie się namoczyła.

Krok 2

Następnie odcedź i zmiel mięso wraz z bułką w maszynce. Zachować cały bulion przecedzając go ponownie przez drobne sito lub gazę.

Krok 3

Farsz dopraw drobno posiekaną cebulą.

Krok 4

Z mąki, jajek, wody i łyżeczki soli zagnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Okrągłą foremką wielkości literatki wytnij w cieście krążki.

Krok 5

Na środek każdego połóż nadzienie i zlep boki zwracając uwagę aby farsz nie wyciekł. Koniec tego półksiężyca połącz tak by jeden koniec zachodził na drugi.

Krok 6

Pierożki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10-15 minut aż wypłyną na powierzchnię. Plemienie podawaj z pozostałym bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej