Prawdziwe plemienie syberyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prawdziwe plemienie syberyjskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

1 sztuka

ciasto:

125 mililitrów

1 łyżeczka

600 gramów

3 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso na nadzienie ugotuj w dwóch litrach wody z dodatkiem kostki Knorr. Pod koniec gotowania dodaj do bulionu bułkę aby dokładnie się namoczyła.

Krok 2

Następnie odcedź i zmiel mięso wraz z bułką w maszynce. Zachować cały bulion przecedzając go ponownie przez drobne sito lub gazę.

Krok 3

Farsz dopraw drobno posiekaną cebulą.

Krok 4

Z mąki, jajek, wody i łyżeczki soli zagnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Okrągłą foremką wielkości literatki wytnij w cieście krążki.

Krok 5

Na środek każdego połóż nadzienie i zlep boki zwracając uwagę aby farsz nie wyciekł. Koniec tego półksiężyca połącz tak by jeden koniec zachodził na drugi.

Krok 6

Pierożki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10-15 minut aż wypłyną na powierzchnię. Plemienie podawaj z pozostałym bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prawdziwe plemienie syberyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej