Szaszłyki pełne warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki pełne warzyw

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
876 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

577 osób wydrukowało

Pobierz pdf

674 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 1

Krok 2

Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 2

Krok 3

Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 3

Krok 4

Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki pełne warzyw Szaszłyki pełne warzyw

Jeśli jesteś miłośnikiem warzyw to na pewno zasmakują ci nasze jarskie szaszłyki. To idealne danie na szybki obiad lub kolację w gronie rodziny bądź niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi. Przygotujesz je błyskawicznie. Użyj do nich kolorowej papryki, łagodnej czerwonej cebuli (jeśli nie masz takiej to zastąp ją białą), cukinii oraz pieczarek. Wszystkie warzywa wymieszaj z aromatyczną marynatą. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr z nutą pachnącego koperku i orzeźwiającej skórki z cytryny. Nada ona potrawie łagodny, a zarazem wyrazisty i głęboki smak. Pyszne szaszłyki podawaj z aksamitnym sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku oraz grillowaną na złoty kolor, chrupiącą bagietką. Pamiętaj, że jeśli nie masz któregoś z warzyw z powodzeniem możesz zastąpić go innym lub pominąć jeden składnik.