Szaszłyki pełne warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki pełne warzyw

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

874 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

570 osób wydrukowało

Pobierz pdf

663 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 1

Krok 2

Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 2

Krok 3

Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 3

Krok 4

Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki pełne warzyw Szaszłyki pełne warzyw

Jeśli jesteś miłośnikiem warzyw to na pewno zasmakują ci nasze jarskie szaszłyki. To idealne danie na szybki obiad lub kolację w gronie rodziny bądź niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi. Przygotujesz je błyskawicznie. Użyj do nich kolorowej papryki, łagodnej czerwonej cebuli (jeśli nie masz takiej to zastąp ją białą), cukinii oraz pieczarek. Wszystkie warzywa wymieszaj z aromatyczną marynatą. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr z nutą pachnącego koperku i orzeźwiającej skórki z cytryny. Nada ona potrawie łagodny, a zarazem wyrazisty i głęboki smak. Pyszne szaszłyki podawaj z aksamitnym sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku oraz grillowaną na złoty kolor, chrupiącą bagietką. Pamiętaj, że jeśli nie masz któregoś z warzyw z powodzeniem możesz zastąpić go innym lub pominąć jeden składnik.