
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół.

Krok 2
Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami.

Krok 3
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Krok 4
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki pełne warzyw
Jeśli jesteś miłośnikiem warzyw to na pewno zasmakują ci nasze jarskie szaszłyki. To idealne danie na szybki obiad lub kolację w gronie rodziny bądź niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi. Przygotujesz je błyskawicznie. Użyj do nich kolorowej papryki, łagodnej czerwonej cebuli (jeśli nie masz takiej to zastąp ją białą), cukinii oraz pieczarek. Wszystkie warzywa wymieszaj z aromatyczną marynatą. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr z nutą pachnącego koperku i orzeźwiającej skórki z cytryny. Nada ona potrawie łagodny, a zarazem wyrazisty i głęboki smak. Pyszne szaszłyki podawaj z aksamitnym sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku oraz grillowaną na złoty kolor, chrupiącą bagietką. Pamiętaj, że jeśli nie masz któregoś z warzyw z powodzeniem możesz zastąpić go innym lub pominąć jeden składnik.


































