Szaszłyki pełne warzyw

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

754 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

419 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 1

Krok 2

Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 2

Krok 3

Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 3

Krok 4

Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem.

Szaszłyki pełne warzyw  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki pełne warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki pełne warzyw Szaszłyki pełne warzyw

Jeśli jesteś miłośnikiem warzyw to na pewno zasmakują ci nasze jarskie szaszłyki. To idealne danie na szybki obiad lub kolację w gronie rodziny bądź niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi. Przygotujesz je błyskawicznie. Użyj do nich kolorowej papryki, łagodnej czerwonej cebuli (jeśli nie masz takiej to zastąp ją białą), cukinii oraz pieczarek. Wszystkie warzywa wymieszaj z aromatyczną marynatą. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr z nutą pachnącego koperku i orzeźwiającej skórki z cytryny. Nada ona potrawie łagodny, a zarazem wyrazisty i głęboki smak. Pyszne szaszłyki podawaj z aksamitnym sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku oraz grillowaną na złoty kolor, chrupiącą bagietką. Pamiętaj, że jeśli nie masz któregoś z warzyw z powodzeniem możesz zastąpić go innym lub pominąć jeden składnik.