
Składniki
0.5 kilograma
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę zmielić w maszynce.

Krok 2
Dodać żółtko i doprawić pieprzem i łyżeczką Delikatu w płynie.

Krok 3
Formować okrągłe befsztyki i nakładać na wierzchu drobno posiekaną cebulkę, potem ułożyć na półmisku, dekorując sardelami i kaparami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Befsztyk tatarski
Popularny tatar to potrawa, którą szczególnie cenią sobie miłośnicy wołowiny. Podawane na surowo mięso serwuje się z żółtkiem, cebulą, sardelami i kaparami. Często dołącza się do niego również pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe lub kiszone oraz marynowane pieczarki. Befsztyk tatarski powinien być przyrządzany z chudej, miękkiej polędwicy. Warto podać do niego także pieczywo, np. bagietkę lub chleb razowy. To danie sprawdzi się zwłaszcza jako przystawka podczas przyjęcia. Podawaj wówczas uformowane befsztyki z żółtkiem na wierzchu, z dodatkami ułożonymi z boku, i ozdób całość świeżymi ziołami (natką pietruszki lub bazylią). Mięso możesz też wymieszać z warzywami i nałożyć do wąskich, małych literatek lub kieliszków albo serwować na grzankach. Ozdób je wtedy szczypiorkiem lub świeżym koperkiem. Podawany na przyrumienionym w piekarniku chlebie befsztyk wołowy będzie stanowił też smaczną kolację w wersji pikantnej. Jeśli jesteś fanem mięsnych przekąsek o wyrazistym smaku, wypróbuj ten przepis.