Befsztyk tatarski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Befsztyk tatarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę zmielić w maszynce.

Befsztyk tatarski - Krok 1

Krok 2

Dodać żółtko i doprawić pieprzem i łyżeczką Delikatu w płynie.

Befsztyk tatarski - Krok 2

Krok 3

Formować okrągłe befsztyki i nakładać na wierzchu drobno posiekaną cebulkę, potem ułożyć na półmisku, dekorując sardelami i kaparami.

Befsztyk tatarski - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Halo,zapomnieliscie o ogórkach kiszonych :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Befsztyk tatarskiBefsztyk tatarski

Popularny tatar to potrawa, którą szczególnie cenią sobie miłośnicy wołowiny. Podawane na surowo mięso serwuje się z żółtkiem, cebulą, sardelami i kaparami. Często dołącza się do niego również pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe lub kiszone oraz marynowane pieczarki. Befsztyk tatarski powinien być przyrządzany z chudej, miękkiej polędwicy. Warto podać do niego także pieczywo, np. bagietkę lub chleb razowy. To danie sprawdzi się zwłaszcza jako przystawka podczas przyjęcia. Podawaj wówczas uformowane befsztyki z żółtkiem na wierzchu, z dodatkami ułożonymi z boku, i ozdób całość świeżymi ziołami (natką pietruszki lub bazylią). Mięso możesz też wymieszać z warzywami i nałożyć do wąskich, małych literatek lub kieliszków albo serwować na grzankach. Ozdób je wtedy szczypiorkiem lub świeżym koperkiem. Podawany na przyrumienionym w piekarniku chlebie befsztyk wołowy będzie stanowił też smaczną kolację w wersji pikantnej. Jeśli jesteś fanem mięsnych przekąsek o wyrazistym smaku, wypróbuj ten przepis.