
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
null
3 sztuki
0.75 kilograma
null
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć do niego mięso. Smaż je do momentu, gdy się zrumieni, rozgniatając widelcem, tak by nie powstały zbyt duże grudki.
Krok 2
Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.
Krok 4
Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś potrawę na małym ogniu przez pół godziny.
Krok 5
Następnie dodaj odsączoną fasolę i chilli. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Danie doskonale smakuje z ryżem. Możesz je serwować również z kwaśną śmietaną, posiekaną cebulą, tartym serem i awokado pokrojonym w kostkę. Rada: Po całkowitym ostygnięciu, chilli należy zapakować do hermetycznych pojemników i wstawić do zamrażarki. Można je tak przechowywać przez około 3 miesiące. Po rozmrożeniu koniecznie trzeba doprowadzić do wrzenia.
Krok 3
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej