Wołowina z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z chilli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

null

3 sztuki

0.75 kilograma

null

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć do niego mięso. Smaż je do momentu, gdy się zrumieni, rozgniatając widelcem, tak by nie powstały zbyt duże grudki.

Krok 2

Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś potrawę na małym ogniu przez pół godziny.

Krok 5

Następnie dodaj odsączoną fasolę i chilli. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Danie doskonale smakuje z ryżem. Możesz je serwować również z kwaśną śmietaną, posiekaną cebulą, tartym serem i awokado pokrojonym w kostkę. Rada: Po całkowitym ostygnięciu, chilli należy zapakować do hermetycznych pojemników i wstawić do zamrażarki. Można je tak przechowywać przez około 3 miesiące. Po rozmrożeniu koniecznie trzeba doprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Fix Kurczak po meksykańsku Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej