Wołowina z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z chilli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

null

3 sztuki

0.75 kilograma

null

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć do niego mięso. Smaż je do momentu, gdy się zrumieni, rozgniatając widelcem, tak by nie powstały zbyt duże grudki.

Krok 2

Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś potrawę na małym ogniu przez pół godziny.

Krok 5

Następnie dodaj odsączoną fasolę i chilli. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Danie doskonale smakuje z ryżem. Możesz je serwować również z kwaśną śmietaną, posiekaną cebulą, tartym serem i awokado pokrojonym w kostkę. Rada: Po całkowitym ostygnięciu, chilli należy zapakować do hermetycznych pojemników i wstawić do zamrażarki. Można je tak przechowywać przez około 3 miesiące. Po rozmrożeniu koniecznie trzeba doprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Fix Kurczak po meksykańsku Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej