
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
null
3 sztuki
0.75 kilograma
null
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć do niego mięso. Smaż je do momentu, gdy się zrumieni, rozgniatając widelcem, tak by nie powstały zbyt duże grudki.
Krok 2
Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.
Krok 4
Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś potrawę na małym ogniu przez pół godziny.
Krok 5
Następnie dodaj odsączoną fasolę i chilli. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Danie doskonale smakuje z ryżem. Możesz je serwować również z kwaśną śmietaną, posiekaną cebulą, tartym serem i awokado pokrojonym w kostkę. Rada: Po całkowitym ostygnięciu, chilli należy zapakować do hermetycznych pojemników i wstawić do zamrażarki. Można je tak przechowywać przez około 3 miesiące. Po rozmrożeniu koniecznie trzeba doprowadzić do wrzenia.
Krok 3
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej