
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
null
3 sztuki
0.75 kilograma
null
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć do niego mięso. Smaż je do momentu, gdy się zrumieni, rozgniatając widelcem, tak by nie powstały zbyt duże grudki.
Krok 2
Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.
Krok 4
Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś potrawę na małym ogniu przez pół godziny.
Krok 5
Następnie dodaj odsączoną fasolę i chilli. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Danie doskonale smakuje z ryżem. Możesz je serwować również z kwaśną śmietaną, posiekaną cebulą, tartym serem i awokado pokrojonym w kostkę. Rada: Po całkowitym ostygnięciu, chilli należy zapakować do hermetycznych pojemników i wstawić do zamrażarki. Można je tak przechowywać przez około 3 miesiące. Po rozmrożeniu koniecznie trzeba doprowadzić do wrzenia.
Krok 3
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej