PRZEPISY.PL

Chili con carne

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • oliwa z oliwek2 łyżki
  • sól1 szczypta
  • pomidory z puszki250 gr
  • pieprz cayenne1 szczypta
  • papryka2 szt
  • mielona wołowina250 gr
  • chilli1 łyżeczka
  • szczypiorek posiekany2 łyżki
    • Krok 1

      Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj mielone mięso i smaż do momentu, gdy uzyska złotobrązowy kolor.
    • Krok 2

      Papryki rozkrój, oczyść i potnij w paski, dodaj do mięsa. Duś na małym ogniu przez ok.5-10 minut.
    • Krok 3

      Dodaj odsączone z zalewy, pokrojone w kawałki pomidory. Duś jeszcze przez ok.25 minut.
    • Krok 4

      Dorzuć odsączoną fasolę i zagotuj.
    • Krok 5

      Dopraw do smaku, aby potrawa była ostra. Chili con carne podawaj na gorąco, udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    46
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    59
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    72
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    6
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe