Meksykańskie nachos z chilli con carne
łatwe
886 osób zapisało
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
200 gramów
400 mililitrów
2 opakowania
2 sztuki
5 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebule, czosnek oraz chilli. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Podsmaż cebule oraz czosnek, następnie dodaj chilli oraz kmin rzymski. Smaż przez chwilę, by przyprawy oddały cały aromat.
Krok 2
Do warzyw dodaj mięso oraz Przyprawę do gyrosa Knorr. Posiekaj pomidory. Mięso smaż przez chwilę i na koniec wlej pomidory.
Krok 3
Duś całość około 20 minut. Pod koniec dodaj fasolkę z puszki i duś jeszcze chwilę tak, aby fasolka się nie rozpadła.
Krok 4
Do głębokiego talerza wsyp nachosy. Polej po wierzchu sosem mięsnym. Potrawę możesz podać natychmiast. Posyp ją startym serem oraz świeżo posiekaną kolendrą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Meksykańskie nachos z chilli con carne
Impreza z przyjaciółmi? Koniecznie przygotuj wyjątkową przekąskę na wieczór! Nachos z chilli con carne to charakterne danie kuchni Tex-Mex, które stanie się królem każdej imprezy. Bawmy się!
Dla kogo?
Dla fanów popularnych dań z kuchni świata. O chilli con carne słyszał chyba każdy, ale czy każdy go próbował? Nie? To do dzieła!
Na jaką okazję?
Przepis na chilli con carne to idealna przekąska na przyjęcie. Ale nie tylko! Chcesz je przyrządzić na obiad lub kolację? Nic nie stoi na przeszkodzie!
Czy wiesz, że?
To tradycyjna potrawa kuchni Tex-Mex znana na całym świecie. W Meksyku podaje się ją z tortillą lub ryżem.
Dla urozmaicenia
Chcesz wypróbować przepis, ale nie jesz mięsa? Bez obawy! Po prostu go nie dodawaj, a danie będzie równie smaczne.