Meksykańskie nachos z chilli con carne
łatwe
904 osoby zapisały
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
200 gramów
400 mililitrów
2 opakowania
2 sztuki
5 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebule, czosnek oraz chilli. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Podsmaż cebule oraz czosnek, następnie dodaj chilli oraz kmin rzymski. Smaż przez chwilę, by przyprawy oddały cały aromat.
Krok 2
Do warzyw dodaj mięso oraz Przyprawę do gyrosa Knorr. Posiekaj pomidory. Mięso smaż przez chwilę i na koniec wlej pomidory.
Krok 3
Duś całość około 20 minut. Pod koniec dodaj fasolkę z puszki i duś jeszcze chwilę tak, aby fasolka się nie rozpadła.
Krok 4
Do głębokiego talerza wsyp nachosy. Polej po wierzchu sosem mięsnym. Potrawę możesz podać natychmiast. Posyp ją startym serem oraz świeżo posiekaną kolendrą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Meksykańskie nachos z chilli con carne
Impreza z przyjaciółmi? Koniecznie przygotuj wyjątkową przekąskę na wieczór! Nachos z chilli con carne to charakterne danie kuchni Tex-Mex, które stanie się królem każdej imprezy. Bawmy się!
Dla kogo?
Dla fanów popularnych dań z kuchni świata. O chilli con carne słyszał chyba każdy, ale czy każdy go próbował? Nie? To do dzieła!
Na jaką okazję?
Przepis na chilli con carne to idealna przekąska na przyjęcie. Ale nie tylko! Chcesz je przyrządzić na obiad lub kolację? Nic nie stoi na przeszkodzie!
Czy wiesz, że?
To tradycyjna potrawa kuchni Tex-Mex znana na całym świecie. W Meksyku podaje się ją z tortillą lub ryżem.
Dla urozmaicenia
Chcesz wypróbować przepis, ale nie jesz mięsa? Bez obawy! Po prostu go nie dodawaj, a danie będzie równie smaczne.