Meksykańskie chilli con carne z nutą curry
łatwe
155 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
30 mililitrów
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno. W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż cebulę, czosnek oraz mięso.
Krok 2
Następnie do garnka wsyp zawartość opakowania Fix Knorr, curry oraz pomidory. Całość zalej szklanką wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu około 1 godziny.
Krok 3
Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę. Wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli uważasz że jest taka potrzeba.
Krok 4
Chleb tostowy pokrój na 4 równe części, następnie wydrąż w każdej z nich środek pozostawiając dno w całości.
Krok 5
Chlebek ustaw na talerzu. Do środka nałóż gorące chilli con carne, udekoruj listkami ziół i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej