Meksykańskie chilli con carne z nutą curry
łatwe
162 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
30 mililitrów
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno. W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż cebulę, czosnek oraz mięso.
Krok 2
Następnie do garnka wsyp zawartość opakowania Fix Knorr, curry oraz pomidory. Całość zalej szklanką wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu około 1 godziny.
Krok 3
Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę. Wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli uważasz że jest taka potrzeba.
Krok 4
Chleb tostowy pokrój na 4 równe części, następnie wydrąż w każdej z nich środek pozostawiając dno w całości.
Krok 5
Chlebek ustaw na talerzu. Do środka nałóż gorące chilli con carne, udekoruj listkami ziół i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej