Meksykańskie chilli con carne z nutą curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chilli con carne z nutą curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj drobno. W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż cebulę, czosnek oraz mięso.

Krok 2

Następnie do garnka wsyp zawartość opakowania Fix Knorr, curry oraz pomidory. Całość zalej szklanką wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu około 1 godziny.

Krok 3

Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę. Wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli uważasz że jest taka potrzeba.

Krok 4

Chleb tostowy pokrój na 4 równe części, następnie wydrąż w każdej z nich środek pozostawiając dno w całości.

Krok 5

Chlebek ustaw na talerzu. Do środka nałóż gorące chilli con carne, udekoruj listkami ziół i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chili Con Carne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej