Meksykańskie chilli con carne z nutą curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chilli con carne z nutą curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj drobno. W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż cebulę, czosnek oraz mięso.

Krok 2

Następnie do garnka wsyp zawartość opakowania Fix Knorr, curry oraz pomidory. Całość zalej szklanką wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu około 1 godziny.

Krok 3

Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę. Wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli uważasz że jest taka potrzeba.

Krok 4

Chleb tostowy pokrój na 4 równe części, następnie wydrąż w każdej z nich środek pozostawiając dno w całości.

Krok 5

Chlebek ustaw na talerzu. Do środka nałóż gorące chilli con carne, udekoruj listkami ziół i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej