Meksykańskie chilli con carne z nutą curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chilli con carne z nutą curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

70 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj drobno. W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż cebulę, czosnek oraz mięso.

Krok 2

Następnie do garnka wsyp zawartość opakowania Fix Knorr, curry oraz pomidory. Całość zalej szklanką wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu około 1 godziny.

Krok 3

Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę. Wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli uważasz że jest taka potrzeba.

Krok 4

Chleb tostowy pokrój na 4 równe części, następnie wydrąż w każdej z nich środek pozostawiając dno w całości.

Krok 5

Chlebek ustaw na talerzu. Do środka nałóż gorące chilli con carne, udekoruj listkami ziół i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chilli con carne z nutą curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej