Składniki
300 gramów
1 opakowanie
120 gramów
100 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso. Smaż wszystko, mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gdy potrawa zgęstnieje, odstaw ją, aby lekko ostygła.
Krok 4
Dodaj posiekaną kolendrę oraz starty ser. Wymieszaj masę mięsną.
Krok 5
Gotowy farsz nakładaj na tortille i zwijaj je w rulon jak krokiety. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Zwinięte tortille możesz również smażyć na grillu po 3-4 minuty z każdej strony.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chili con carne zapiekane z tortillą
Dziś w sprężystą tortillę zawijamy chili con carne z czerwoną fasolą i kukurydzą.