Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
500 gramów
150 gramów
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 3
Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej