Swojskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Swojskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

209 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Swojskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Swojskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Swojskie chilli con carne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej