
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
500 gramów
150 gramów
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2
W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 3
Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej