Swojskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Swojskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Swojskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Swojskie chilli con carne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Swojskie chilli con carneSwojskie chilli con carne

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.