Swojskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

210 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Swojskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Swojskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Swojskie chilli con carne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chili Con Carne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej