Swojskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Swojskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Swojskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Swojskie chilli con carne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Swojskie chilli con carneSwojskie chilli con carne

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.