Swojskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Swojskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Swojskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Swojskie chilli con carne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Swojskie chilli con carneSwojskie chilli con carne

Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.