
Składniki
500 gramów
150 gramów
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2
W garnku przesmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj mielone mięso, koncentrat, odcedzony groch i paprykę. Smaż razem. Całość zalej 1 litrem wody, dodaj kostki Knorr, ziemniaki, oprósz majerankiem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 3
Gotową potrawę dopraw majerankiem oraz ostrą papryką. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Swojskie chilli con carne
Groch pozostaw namoczony w zimnej wodzie na noc. Cebulę i papryki pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.


































