Wołowina z fasolą w stylu tex -mex przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

29

heart
233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

587 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

800 gramów

800 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu mieszając i rozgniatając grudki, aż mięso lekko zbrązowieje. Dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę oraz oregano, które przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewy, duś pod przykryciem ok. 30 min.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolę z puszki, duś ok. 20 min., doprawiając do pod koniec smaku solą i sosem typu tabasco, podawaj z ryżem lub kukurydzianymi tortillami.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Mielnik

    Katarzyna Mielnik , 26.07.2019

    Och jak to pyszniutko wyglada !!! Dzis jade do centrum na zakuoy to kupie swiezutkie mieso dobrowolskich i jutro robie na obiad !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • dorota winnicka

    dorota winnicka , 20.05.2018

    Szybkie danie i bardzo dobre lekko ostre. U mnie z bagietka czosnkową.Napewno będę robić od czasu do czasu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej