
Składniki
500 gramów
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
800 gramów
800 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek.

Krok 2
Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu mieszając i rozgniatając grudki, aż mięso lekko zbrązowieje. Dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę oraz oregano, które przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewy, duś pod przykryciem ok. 30 min.

Krok 3
Dodaj odcedzoną fasolę z puszki, duś ok. 20 min., doprawiając do pod koniec smaku solą i sosem typu tabasco, podawaj z ryżem lub kukurydzianymi tortillami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej