Wołowina z fasolą w stylu tex -mex przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

29

heart
233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

587 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

800 gramów

800 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu mieszając i rozgniatając grudki, aż mięso lekko zbrązowieje. Dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę oraz oregano, które przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewy, duś pod przykryciem ok. 30 min.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolę z puszki, duś ok. 20 min., doprawiając do pod koniec smaku solą i sosem typu tabasco, podawaj z ryżem lub kukurydzianymi tortillami.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Mielnik

    Katarzyna Mielnik , 26.07.2019

    Och jak to pyszniutko wyglada !!! Dzis jade do centrum na zakuoy to kupie swiezutkie mieso dobrowolskich i jutro robie na obiad !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • dorota winnicka

    dorota winnicka , 20.05.2018

    Szybkie danie i bardzo dobre lekko ostre. U mnie z bagietka czosnkową.Napewno będę robić od czasu do czasu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej