Wołowina z fasolą w stylu tex -mex

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

29

203 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

562 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

800 gramów

800 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu mieszając i rozgniatając grudki, aż mięso lekko zbrązowieje. Dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę oraz oregano, które przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewy, duś pod przykryciem ok. 30 min.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolę z puszki, duś ok. 20 min., doprawiając do pod koniec smaku solą i sosem typu tabasco, podawaj z ryżem lub kukurydzianymi tortillami.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Mielnik

    Katarzyna Mielnik

    Och jak to pyszniutko wyglada !!! Dzis jade do centrum na zakuoy to kupie swiezutkie mieso dobrowolskich i jutro robie na obiad !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • dorota winnicka

    dorota winnicka

    Szybkie danie i bardzo dobre lekko ostre. U mnie z bagietka czosnkową.Napewno będę robić od czasu do czasu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej