
Składniki
500 gramów
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
800 gramów
800 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek.

Krok 2
Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu mieszając i rozgniatając grudki, aż mięso lekko zbrązowieje. Dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę oraz oregano, które przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewy, duś pod przykryciem ok. 30 min.

Krok 3
Dodaj odcedzoną fasolę z puszki, duś ok. 20 min., doprawiając do pod koniec smaku solą i sosem typu tabasco, podawaj z ryżem lub kukurydzianymi tortillami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej