
Składniki
0.5 opakowania
4 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
500 gramów
0.5 opakowania
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę odsącz i podsmaż na oleju z kiełkami sojowymi.
Krok 2
Wołowinę pokrój w paski i podsmaż na osobnej patelni.
Krok 3
Mięso, kukurydzę i kiełki przełóż do rondla.
Krok 4
Sezam upraż na patelni na złoty kolor. Dodaj do mięsa w rondlu wraz z sosem sojowym.
Krok 5
Fix Knorr połącz z 1 szklanką zimnej wody i dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem kilka minut.
Krok 6
Przygotuj makaron w/g wskazówek na opakowaniu, wyłóż na talerze i polej gulaszem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej