Wołowina z kiełkami i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

94

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

2 łyżki

0.5 opakowania

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz i podsmaż na oleju z kiełkami sojowymi.

Krok 2

Wołowinę pokrój w paski i podsmaż na osobnej patelni.

Krok 3

Mięso, kukurydzę i kiełki przełóż do rondla.

Krok 4

Sezam upraż na patelni na złoty kolor. Dodaj do mięsa w rondlu wraz z sosem sojowym.

Krok 5

Fix Knorr połącz z 1 szklanką zimnej wody i dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem kilka minut.

Krok 6

Przygotuj makaron w/g wskazówek na opakowaniu, wyłóż na talerze i polej gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej