Wołowina z kiełkami i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z kiełkami i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

2 łyżki

0.5 opakowania

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz i podsmaż na oleju z kiełkami sojowymi.

Krok 2

Wołowinę pokrój w paski i podsmaż na osobnej patelni.

Krok 3

Mięso, kukurydzę i kiełki przełóż do rondla.

Krok 4

Sezam upraż na patelni na złoty kolor. Dodaj do mięsa w rondlu wraz z sosem sojowym.

Krok 5

Fix Knorr połącz z 1 szklanką zimnej wody i dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem kilka minut.

Krok 6

Przygotuj makaron w/g wskazówek na opakowaniu, wyłóż na talerze i polej gulaszem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej