Wołowina z kiełkami i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z kiełkami i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

4 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

0.5 opakowania

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz i podsmaż na oleju z kiełkami sojowymi.

Krok 2

Wołowinę pokrój w paski i podsmaż na osobnej patelni.

Krok 3

Mięso, kukurydzę i kiełki przełóż do rondla.

Krok 4

Sezam upraż na patelni na złoty kolor. Dodaj do mięsa w rondlu wraz z sosem sojowym.

Krok 5

Fix Knorr połącz z 1 szklanką zimnej wody i dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem kilka minut.

Krok 6

Przygotuj makaron w/g wskazówek na opakowaniu, wyłóż na talerze i polej gulaszem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z kiełkami i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej