Roladki z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z tortilli

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

12

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortillę smarujemy majonezem i ketchupem.

Krok 2

Układamy plastry sera, szynki, paprykę pokrojoną w paski oraz liście sałaty.

Krok 3

Zwijamy ciasno w rulon i owijamy w folię spożywczą.

Krok 4

Wkładamy do lodówki na pół godziny.

Krok 5

Po tym czasie folię ściągamy, a tortillę z wierzchu smarujemy majonezem.

Krok 6

Posypujemy pokruszonymi chipasami.

Krok 7

Kroimy na równe kawałki i spinamy wykałaczką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koktajl krewetkowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej