Roladki z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z tortilli

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

12

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortillę smarujemy majonezem i ketchupem.

Krok 2

Układamy plastry sera, szynki, paprykę pokrojoną w paski oraz liście sałaty.

Krok 3

Zwijamy ciasno w rulon i owijamy w folię spożywczą.

Krok 4

Wkładamy do lodówki na pół godziny.

Krok 5

Po tym czasie folię ściągamy, a tortillę z wierzchu smarujemy majonezem.

Krok 6

Posypujemy pokruszonymi chipasami.

Krok 7

Kroimy na równe kawałki i spinamy wykałaczką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej