
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortillę smarujemy majonezem i ketchupem.
Krok 2
Układamy plastry sera, szynki, paprykę pokrojoną w paski oraz liście sałaty.
Krok 3
Zwijamy ciasno w rulon i owijamy w folię spożywczą.
Krok 4
Wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 5
Po tym czasie folię ściągamy, a tortillę z wierzchu smarujemy majonezem.
Krok 6
Posypujemy pokruszonymi chipasami.
Krok 7
Kroimy na równe kawałki i spinamy wykałaczką
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej