
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortillę smarujemy majonezem i ketchupem.
Krok 2
Układamy plastry sera, szynki, paprykę pokrojoną w paski oraz liście sałaty.
Krok 3
Zwijamy ciasno w rulon i owijamy w folię spożywczą.
Krok 4
Wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 5
Po tym czasie folię ściągamy, a tortillę z wierzchu smarujemy majonezem.
Krok 6
Posypujemy pokruszonymi chipasami.
Krok 7
Kroimy na równe kawałki i spinamy wykałaczką
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej