
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortillę smarujemy majonezem i ketchupem.
Krok 2
Układamy plastry sera, szynki, paprykę pokrojoną w paski oraz liście sałaty.
Krok 3
Zwijamy ciasno w rulon i owijamy w folię spożywczą.
Krok 4
Wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 5
Po tym czasie folię ściągamy, a tortillę z wierzchu smarujemy majonezem.
Krok 6
Posypujemy pokruszonymi chipasami.
Krok 7
Kroimy na równe kawałki i spinamy wykałaczką
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej