Chili Buffalo wings z dipem blue cheese
NOWY PRZEPIS
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 litr
1 sztuka
dip:
100 gramów
100 gramów
50 gramów
0.5 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka porozcinaj na pojedyncze kawałki, lotki, czyli skrajną część skrzydełka odłóż na bok i wykorzystaj przy gotowaniu bulionu. Resztę skrzydełek wrzuć do osolonej gotującej się wody na około 10 minut. Po tym czasie mięso przełóż do miski oprósz przyprawą Knorr i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
W misce pomieszaj mąkę pszenną z harissą, piwem i jajkiem. Powinno wyjść Ci gęste ciasto.
Krok 3
Skrzydełka pojedynczo maczaj w cieście i smaż w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4
W drugiej misce wymieszaj śmietanę, majonez, ser, czosnek, natkę pietruszki. Powstały dip dopraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 5
Gotowe skrzydełka podawaj z dipem z niebieskiego sera i kawałkami warzyw.

Dobra rada:
Skrzydełka możesz tez spróbować upiec w piekarniku. W 200*C piecz około 20 minut skropione olejem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej