Zapiekanka z oliwkami

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0.5 kilograma

20 dekagramów

0.5 kilograma

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry.

Krok 3

Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki.

Krok 4

Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej