Ziemniaczana zapiekanka z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z oliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 sztuka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry.

Krok 3

Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki.

Krok 4

Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej