Ziemniaczana zapiekanka z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z oliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 sztuka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry.

Krok 3

Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki.

Krok 4

Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej