Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
800 gramów
100 mililitrów
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby skrop cytryną, oliwą i oprósz pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki, dobrze rozgnieć je, dodaj margarynę i mleko oraz przyprawę Knorr.
Krok 3
Cztery żaroodporne naczynia natłuść, a następnie na ich spody nałóż po łyżce purée.
Krok 4
Do każdego z naczynek włóż filet ryby i przykryj pozostałym purée. Wierzch każdej zapiekanki posyp serem, ustaw naczynka na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Gotowe zapiekanki udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej