Łosoś pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby skrop cytryną, oliwą i oprósz pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, dobrze rozgnieć je, dodaj margarynę i mleko oraz zioła prowansalskie.

Krok 3

Cztery żaroodporne naczynia natłuść, a następnie na ich spody nałóż po łyżce purée.

Krok 4

Do każdego z naczynek włóż filet ryby i przykryj pozostałym purée. Wierzch każdej zapiekanki posyp serem, ustaw naczynka na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Gotowe zapiekanki udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej