Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
800 gramów
100 mililitrów
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby skrop cytryną, oliwą i oprósz pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki, dobrze rozgnieć je, dodaj margarynę i mleko oraz zioła prowansalskie.
Krok 3
Cztery żaroodporne naczynia natłuść, a następnie na ich spody nałóż po łyżce purée.
Krok 4
Do każdego z naczynek włóż filet ryby i przykryj pozostałym purée. Wierzch każdej zapiekanki posyp serem, ustaw naczynka na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Gotowe zapiekanki udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej