Łosoś pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby skrop cytryną, oliwą i oprósz pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, dobrze rozgnieć je, dodaj margarynę i mleko oraz zioła prowansalskie.

Krok 3

Cztery żaroodporne naczynia natłuść, a następnie na ich spody nałóż po łyżce purée.

Krok 4

Do każdego z naczynek włóż filet ryby i przykryj pozostałym purée. Wierzch każdej zapiekanki posyp serem, ustaw naczynka na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Gotowe zapiekanki udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej