Łosoś pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

271 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby skrop cytryną, oliwą i oprósz pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, dobrze rozgnieć je, dodaj margarynę i mleko oraz przyprawę Knorr.

Krok 3

Cztery żaroodporne naczynia natłuść, a następnie na ich spody nałóż po łyżce purée.

Krok 4

Do każdego z naczynek włóż filet ryby i przykryj pozostałym purée. Wierzch każdej zapiekanki posyp serem, ustaw naczynka na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Gotowe zapiekanki udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej