Łosoś pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

169 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby skrop cytryną, oliwą i oprósz pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, dobrze rozgnieć je, dodaj margarynę i mleko oraz zioła prowansalskie.

Krok 3

Cztery żaroodporne naczynia natłuść, a następnie na ich spody nałóż po łyżce purée.

Krok 4

Do każdego z naczynek włóż filet ryby i przykryj pozostałym purée. Wierzch każdej zapiekanki posyp serem, ustaw naczynka na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Gotowe zapiekanki udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej