Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

7 sztuk

5 sztuk

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonka z łososia zamarynuj w przyprawie Knorr, oliwie i sosie sojowym. Wymieszaj i odstaw na 10-20 minut.

Krok 2

Po marynowaniu łososia obsmaż go po 4-5 minut z każdej strony i odstaw na osobny talerzyk.

Krok 3

Na patelnię po smażeniu ryby wlej śmietankę, dodaj posiekane suszone pomidory oraz szczyptę chilli. Całość zagotuj.

Krok 4

W garnku ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i przełóż do sosu. Całość gotuj jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Makaron przełóż do głębokiego talerz. Na wierzchu połóż łososia. Całość udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej