Łosoś pieczony z piekarnika - przepis: szybki | Przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w miodowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

86

heart
803 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

857 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1701 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.

Krok 2

W powstałym sosie obtocz filety z łososia.

Krok 3

Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 15 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z połówką cytryny.

1

Opinie o przepisie

  • zdzislaw Duraj

    zdzislaw Duraj , 25.03.2018

    łosoś pieczony w miodowym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś pieczony w miodowym sosieŁosoś pieczony w miodowym sosie

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.