Łosoś pieczony w miodowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

384 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

576 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1095 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.

Krok 2

W powstałym sosie obtocz filety z łososia.

Krok 3

Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 15 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z połówką cytryny.

1

Opinie o przepisie

  • zdzislaw Duraj

    zdzislaw Duraj

    łosoś pieczony w miodowym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej