Łosoś pieczony w miodowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

430 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

576 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1095 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.

Krok 2

W powstałym sosie obtocz filety z łososia.

Krok 3

Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 15 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z połówką cytryny.

1

Opinie o przepisie

  • zdzislaw Duraj

    zdzislaw Duraj , 25.03.2018

    łosoś pieczony w miodowym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej