Łosoś pieczony w miodowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w miodowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

57

481 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

600 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.

Krok 2

W powstałym sosie obtocz filety z łososia.

Krok 3

Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 15 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z połówką cytryny.

1

Opinie o przepisie

  • zdzislaw Duraj

    zdzislaw Duraj , 25.03.2018

    łosoś pieczony w miodowym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej