Łosoś pieczony w miodowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w miodowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

70

707 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

730 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1537 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.

Krok 2

W powstałym sosie obtocz filety z łososia.

Krok 3

Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 15 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z połówką cytryny.

1

Opinie o przepisie

  • zdzislaw Duraj

    zdzislaw Duraj , 25.03.2018

    łosoś pieczony w miodowym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej