Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni
średnie
302 osoby zapisały

Składniki
2 opakowania
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
100 mililitrów
3 sztuki
4 ziarna
3 ziarna
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
20 mililitrów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę pokrój w bardzo cienkie paski. Obsmaż na patelni, aż zrobi się chrupka, przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. Selera, cebulę, koper włoski i marchewkę podsmaż na oliwie, zalej litrem wody.

Krok 2
Dodaj przyprawy – ziarenka kopru włoskiego, kawałek cynamonu, liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Krok 3
Wywar gotuj około godziny, do momentu, kiedy warzywa zmiękną. Dodaj pokrojone w kostkę ryby i szklaneczkę wermutu.

Krok 4
Całość zapraw dwoma torebkami zupy Knorr i gotuj jeszcze około 5 minut.

Krok 5
Wlej do bulionówki. Na wierzch zupy nałóż łyżkę śmietany, polej kilkoma kroplami oleju z dyni. Zupę udekoruj suszoną marchewką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej