Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
347 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

3 sztuki

4 ziarna

3 ziarna

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w bardzo cienkie paski. Obsmaż na patelni, aż zrobi się chrupka, przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. Selera, cebulę, koper włoski i marchewkę podsmaż na oliwie, zalej litrem wody.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawy – ziarenka kopru włoskiego, kawałek cynamonu, liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 2

Krok 3

Wywar gotuj około godziny, do momentu, kiedy warzywa zmiękną. Dodaj pokrojone w kostkę ryby i szklaneczkę wermutu.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 3

Krok 4

Całość zapraw dwoma torebkami zupy Knorr i gotuj jeszcze około 5 minut.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 4

Krok 5

Wlej do bulionówki. Na wierzch zupy nałóż łyżkę śmietany, polej kilkoma kroplami oleju z dyni. Zupę udekoruj suszoną marchewką.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Sandra  Palichleb

    Sandra Palichleb , 04.04.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej