Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

341 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

3 sztuki

4 ziarna

3 ziarna

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w bardzo cienkie paski. Obsmaż na patelni, aż zrobi się chrupka, przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. Selera, cebulę, koper włoski i marchewkę podsmaż na oliwie, zalej litrem wody.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawy – ziarenka kopru włoskiego, kawałek cynamonu, liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 2

Krok 3

Wywar gotuj około godziny, do momentu, kiedy warzywa zmiękną. Dodaj pokrojone w kostkę ryby i szklaneczkę wermutu.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 3

Krok 4

Całość zapraw dwoma torebkami zupy Knorr i gotuj jeszcze około 5 minut.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 4

Krok 5

Wlej do bulionówki. Na wierzch zupy nałóż łyżkę śmietany, polej kilkoma kroplami oleju z dyni. Zupę udekoruj suszoną marchewką.

Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Sandra  Palichleb

    Sandra Palichleb , 04.04.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybaka z grzybową nutą i olejem z dyni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej