PRZEPISY.PL
Żurek - autor: Kuba

Żurek

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • biała kiełbasa750 g
  • wędzony boczek300 g
  • włoszczyzna1 szt
  • jajka4 szt
  • śmietana 18 %1 szklanka
  • Krok 1

    Kiełbasę i boczek zalewamy wodą do przykrycia. Doprawiamy kostkami przyprawowymi i kostką bulionową. Gotujemy 30 minut.
  • Krok 2

    Boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w plastry. Wrzucamy z powrotem do zupy.
  • Krok 3

    Do zupy dodajemy zakwas i zahartowaną śmietanę. Doprawiamy majerankiem i pieprzem.
  • Krok 4

    Jajka gotujemy na twardo, a po przestudzeniu kroimy w połówki. Układamy na talerzach i zalewamy zupą.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

102
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
744
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
33
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe