
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z oliwą. Kromkę chleba delikatnie pokropić mieszanką oliwy z czosnkiem i piec przez ok.10 minut w piekarniku.
Krok 2
Żurek przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodać dużą łyżkę chrzanu.
Krok 3
Grzankę czosnkową włożyć do żurku. Podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Żurek na wędzonce Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej