Żurek z grzanką czosnkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z grzanką czosnkową

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z oliwą. Kromkę chleba delikatnie pokropić mieszanką oliwy z czosnkiem i piec przez ok.10 minut w piekarniku.

Krok 2

Żurek przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodać dużą łyżkę chrzanu.

Krok 3

Grzankę czosnkową włożyć do żurku. Podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z grzanką czosnkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej