
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z oliwą. Kromkę chleba delikatnie pokropić mieszanką oliwy z czosnkiem i piec przez ok.10 minut w piekarniku.
Krok 2
Żurek przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodać dużą łyżkę chrzanu.
Krok 3
Grzankę czosnkową włożyć do żurku. Podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Żurek na wędzonce Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej