
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
250 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz fetę z przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem.

Krok 2
Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie serowe.

Krok 3
Każdy kwadrat złóż po przekątnej, formując trójkąty. Brzegi zlep za pomocą widelca.

Krok 4
Przełóż trójkąty na blachę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, zwracając szczególną uwagę na brzegi. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 20 minut. Takie paszteciki doskonale posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paszteciki z serem feta
Subtelne urozmaicenie smaków odświeży twoje codzienne menu. Jeżeli szukasz oryginalnego dodatku do zup lub po prostu smakowitej przekąski – wypróbuj paszteciki z serem feta. Pyszne, niezwykle aromatyczne i łatwe w przygotowaniu, właśnie takimi cechami powinna odznaczać się idealna przekąska, prawda?
Dla kogo?
Chrupiące paszteciki z delikatnym i kremowym nadzieniem uwiodą każdego. Pyszny sam w sobie ser feta nie potrzebuje dodatków, by smakować wyśmienicie, dlatego w tym przepisie towarzyszy mu tylko pachnący szczypiorek. Dodaj do niego świeżo zmielony, czarny pieprz oraz jajko i farsz pasztecików z serem feta gotowy. Do tego przysmaku zapałasz gorącym uczuciem od pierwszego kęsa.
Na jaką okazję?
Po wykonaniu nadzienia do pasztecików z serem feta wystarczy wyłożyć je na kwadraciki z ciasta francuskiego i zawinąć boki po przekątnej. W ten sposób powstaną gotowe do pieczenia niewielkie, serowe trójkąty. Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego z serem mogą więc być twoim kołem ratunkowym, gdy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą, a mimo to chcesz ugościć ich czymś smacznym.
Czy wiesz, że?
Aby paszteciki wyszły chrupiące i rumiane, jeszcze przed włożeniem do piekarnika posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem. Dzięki temu prostemu manewrowi ciasto francuskie z serem feta będzie prezentować się jeszcze bardziej zachęcająco.
Dla urozmaicenia:
Lista potrzebnych składników nie jest długa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by nieco pokombinować z przepisem na ciasto francuskie z serem feta i szczypiorkiem. Lubisz pikantne smaki? Dodaj odrobinę pikantnej papryki.