Paszteciki z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paszteciki z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

1089 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1670 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

250 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz fetę z przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanym szczypiorkiem, jajkiem i świeżo mielonym pieprzem.

Paszteciki z serem feta - Krok 1

Krok 2

Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie serowe.

Paszteciki z serem feta - Krok 2

Krok 3

Każdy kwadrat złóż po przekątnej, formując trójkąty. Brzegi zlep za pomocą widelca.

Paszteciki z serem feta - Krok 3

Krok 4

Przełóż trójkąty na blachę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, zwracając szczególną uwagę na brzegi. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 20 minut. Takie paszteciki doskonale posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.

Paszteciki z serem feta - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Ewa Sledzinska Sledzinska

    Ewa Sledzinska Sledzinska , 02.01.2020

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Br

    Jolanta Br , 12.07.2017

    Czy można ciasto francuskie zastąpić drożdżowym?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dopierała

    Anna Dopierała , 12.03.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.02.2016

    slabe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z serem fetaPaszteciki z serem feta

Subtelne urozmaicenie smaków odświeży twoje codzienne menu. Jeżeli szukasz oryginalnego dodatku do zup lub po prostu smakowitej przekąski na zasłużone chwile odpoczynku – wypróbuj paszteciki z serem feta. Pyszne, niezwykle aromatyczne i łatwe w przygotowaniu, właśnie takimi cechami powinna odznaczać się idealna przekąska prawda? Chrupiące paszteciki z delikatnym i kremowym nadzieniem uwiodą każdego. Pyszny sam w sobie ser feta nie potrzebuje zbędnych dodatków, by smakować wyśmienicie, dlatego w tym przepisie towarzyszy mu tylko pachnący szczypiorek. Dodaj do niego świeżo zmielony, czarny pieprz oraz jajko i farsz gotowy. Teraz wystarczy wyłożyć go na kwadraciki z ciasta francuskiego i zawinąć boki po przekątnej. W ten sposób powstaną gotowe do pieczenia niewielkie, serowe trójkąty. Aby paszteciki wyszły chrupiące i rumiane, jeszcze przed włożeniem do piekarnika posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem. Do dzieła!