
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
250 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz fetę z przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem.
Krok 2
Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie serowe.
Krok 3
Każdy kwadrat złóż po przekątnej, formując trójkąty. Brzegi zlep za pomocą widelca.
Krok 4
Przełóż trójkąty na blachę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, zwracając szczególną uwagę na brzegi. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 20 minut. Takie paszteciki doskonale posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paszteciki z serem feta
Subtelne urozmaicenie smaków odświeży twoje codzienne menu. Jeżeli szukasz oryginalnego dodatku do zup lub po prostu smakowitej przekąski na zasłużone chwile odpoczynku – wypróbuj paszteciki z serem feta. Pyszne, niezwykle aromatyczne i łatwe w przygotowaniu, właśnie takimi cechami powinna odznaczać się idealna przekąska prawda? Chrupiące paszteciki z delikatnym i kremowym nadzieniem uwiodą każdego. Pyszny sam w sobie ser feta nie potrzebuje zbędnych dodatków, by smakować wyśmienicie, dlatego w tym przepisie towarzyszy mu tylko pachnący szczypiorek. Dodaj do niego świeżo zmielony, czarny pieprz oraz jajko i farsz gotowy. Teraz wystarczy wyłożyć go na kwadraciki z ciasta francuskiego i zawinąć boki po przekątnej. W ten sposób powstaną gotowe do pieczenia niewielkie, serowe trójkąty. Aby paszteciki wyszły chrupiące i rumiane, jeszcze przed włożeniem do piekarnika posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem. Do dzieła!