PRZEPISY.PL
Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego - autor: Anna Włodarczyk

Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone 1 opak
  • kapusta kiszona300 gr
  • grzyby suszone 100 gr
  • majeranek1 szczypta
  • pieprz1 szczypta
  • Krok 1

    Grzyby moczymy przez noc w wodzie, gotujemy przez 30 minut. Kapustę kiszoną gotujemy również 30 minut. Wszystko odcedzamy, drobno kroimy i mieszamy razem z pieprzem, majerankiem, szczyptą Delikatu Knorr oraz jedną kostką smażonej cebulki Knorr.
  • Krok 2

    Rozkładamy na pergaminie płat gotowego ciasta francuskiego. Dzielimy je na prostokąty. Powinno ich wyjść ok. 16.
  • Krok 3

    Na każdy wycięty prostokąt ciasta francuskiego nakładamy po łyżeczce farszu. Zaklejamy jak pierogi i układamy na blasze.
  • Krok 4

    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

57
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
81
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
0
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
76
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe