Dodaj do ksiązki kucharskiej Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego

Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego - składniki:

  • ciasto francuskie mrożone - 1 opakowanie
  • kapusta kiszona - 300 gramów
  • grzyby suszone - 100 gramów
  • majeranek - 1 szczypta

Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby moczymy przez noc w wodzie, gotujemy przez 30 minut. Kapustę kiszoną gotujemy również 30 minut. Wszystko odcedzamy, drobno kroimy i mieszamy razem z pieprzem, majerankiem, szczyptą Delikatu Knorr oraz jedną kostką smażonej cebulki Knorr.
  2. Rozkładamy na pergaminie płat gotowego ciasta francuskiego. Dzielimy je na prostokąty. Powinno ich wyjść ok. 16.
  3. Na każdy wycięty prostokąt ciasta francuskiego nakładamy po łyżeczce farszu. Zaklejamy jak pierogi i układamy na blasze.
  4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚWIĄTECZNE PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby moczymy przez noc w wodzie, gotujemy przez 30 minut. Kapustę kiszoną gotujemy również 30 minut. Wszystko odcedzamy, drobno kroimy i mieszamy razem z pieprzem, majerankiem, szczyptą Delikatu Knorr oraz jedną kostką smażonej cebulki Knorr.

2

Rozkładamy na pergaminie płat gotowego ciasta francuskiego. Dzielimy je na prostokąty. Powinno ich wyjść ok. 16.

3

Na każdy wycięty prostokąt ciasta francuskiego nakładamy po łyżeczce farszu. Zaklejamy jak pierogi i układamy na blasze.

4

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapka "Kisz-masz", Deser dla dzieci "Pingwinek", Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Rosół, piersi kurczak, Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki, Przepis z ciasto d, Zupa pieczarkowa z grzankami, Omlet makaronowy, Barszcz, Zupa z czerwonej soczewicy z łososiem , Zupa ogórkowa - VIDEO, Czosnkowa surówka z białej kapusty, Mielone, Przepis z sałatki włoskie, sałatki włoskie, sałatki, mieso wolowe, Ryba po grecku, Zapiekanka z łazanek i szynki, Przepis z roladka z boczku, Lasagne, zupa czerwony barszcz, przepisy na pasztet, czosnkowa sa, Grillowany bakłażan z czosnkiem , Przepis z sola z piekarnika, Pierogi z jagodami, Przekąski, Farfalle z warzywami, Filety po piracku, Grillowany kurczak w sezamie , Kotlet pożarski, Pasta fasolowa z selerem, Krokiety z kurczaka, Przepis z indyk na obiad, Ciasto na pierogi, Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Zapiekanka z mięsem, ryba w koprze, Brownie z orzechami laskowymi, smażenie mięsa do kebaba, Ryba, Chilli Con Carne - VIDEO, Ogórek, Bigos domowy, zupa borowikowa z makaronem, Naleśniki, Pomidorowy sos do pizzy, sałatka z sosem czosnkowo ziolowym, Przyprawa do mięs knorr, Sałatka Cezar - VIDEO, Sos beszamelowy , Tortilla, Kwas buraczany, Przepis z gołąbki z kasza jęczmienna, Przepis z sosy do mies, Zapiekany łosoś z brokułami , Sorbet owocowo-kokosowy, sos do ryby z smietana, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Dania z makaronem, Przepis z makarony z boczkiem, Musaka