PRZEPISY.PL
Rolada mięsna z ciasta francuskiego - autor: przepisy.pl

Rolada mięsna z ciasta francuskiego

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
150
osób dodało do Mniamlisty
150
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana100 ml
  • starty żółty ser120 g
  • natka pietruszki1 łyżka
  • ciasto francuskie1 kg
  • masło1 łyżka
Rolada mięsna z ciasta francuskiego – krok 1

Krok 1

Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
Rolada mięsna z ciasta francuskiego – krok 2

Krok 2

Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz Esencję do duszonych mięs Knorr i wszystko przesmaż.
Rolada mięsna z ciasta francuskiego – krok 3

Krok 3

Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
Rolada mięsna z ciasta francuskiego – krok 4

Krok 4

Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

761
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
186
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
382
osoby dodały do Mniamlisty
30''
1
Łatwe
936
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe