Składniki
750 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
100 mililitrów
120 gramów
1 łyżka
1 kilogram
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
Krok 2
Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz Bulionetkę wołową Knorr i wszystko przesmaż.
Krok 3
Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
Krok 4
Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rolada mięsna z ciasta francuskiego
Cenisz sobie potrawy uniwersalne, które można podać na różne okazje? Mamy coś dla Ciebie! Rolada z ciasta francuskiego z mięsem mielonym to nie tylko dobry pomysł na obiad, ale i smaczna przystawka na mniej lub bardziej oficjalne okazje. Koniecznie poznaj ją bliżej.
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy szukają nowych pomysłów na dania z mięsem. Rolada z ciasta francuskiego to smaczna odmiana.
Na jaką okazję?
Taka rolada mięsna jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i na przystawkę, na dowolną uroczystość. To potrawa wielozadaniowa!
Czy wiesz, że?
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, które powstaje dzięki dużej zwartości tłuszczu i odpowiedniemu wałkowaniu. W oryginalnym przepisie do jego przygotowania używa się masła, ale w gotowych produktach ze sklepu częściej stosuje się olej.
Dla urozmaicenia.
Do rolady z ciasta francuskiego możesz użyć dowolnych grzybów. Mrożonych, suszonych – Twój wybór!