
Składniki
750 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
100 mililitrów
120 gramów
1 łyżka
1 kilogram
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
Krok 2
Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz Bulionetkę wołową Knorr i wszystko przesmaż.
Krok 3
Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
Krok 4
Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rolada mięsna z ciasta francuskiego
Cenisz sobie potrawy uniwersalne, które można podać na różne okazje? Mamy coś dla Ciebie! Rolada z ciasta francuskiego z mięsem mielonym to nie tylko dobry pomysł na obiad, ale i smaczna przystawka na mniej lub bardziej oficjalne okazje. Koniecznie poznaj ją bliżej.
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy szukają nowych pomysłów na dania z mięsem. Rolada z ciasta francuskiego to smaczna odmiana.
Na jaką okazję?
Taka rolada mięsna jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i na przystawkę, na dowolną uroczystość. To potrawa wielozadaniowa!
Czy wiesz, że?
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, które powstaje dzięki dużej zwartości tłuszczu i odpowiedniemu wałkowaniu. W oryginalnym przepisie do jego przygotowania używa się masła, ale w gotowych produktach ze sklepu częściej stosuje się olej.
Dla urozmaicenia.
Do rolady z ciasta francuskiego możesz użyć dowolnych grzybów. Mrożonych, suszonych – Twój wybór!