Dyniowy krem z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowy krem z gorgonzolą

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 litry

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, zalewamy wodą, dodajemy dokładnie umytego i pokrojonego pora i Bulion na włoszczyźnie Knorr całość zaczynamy gotować mieszając od czasu do czasu. W tym czasie ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dynię, również kroimy w kostkę.

Krok 2

Jak zupa zacznie się gotować, to dorzucamy ziemniaki i dynię. Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie (ok. 20-30 minut). Zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki krem. Dodajemy ser pokrojony w kostkę i podgrzewamy aż ser się roztopi.

Krok 3

Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, ale zupa powinna być wystarczająco słona od sera pleśniowego.

Koper

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dyniowy krem z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej