Alu kofta - kulki warzywne w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Alu kofta - kulki warzywne w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 sztuk

100 gramów

1 szczypta

300 mililitrów

1 szczypta

null

1 kilogram

1 łyżka

150 gramów

2

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Aby zrobić sos, podsmaż na rozgrzanym ghee posiekany imbir i chili, po czym dodaj resztę przypraw i smaż cały czas mieszając.

Krok 2

Wrzuć pomidory, dopraw przyprawą Knorr Delikat i duś, aż się zrobią jednolitą masą.Sos przetrzyj przez sitko i wymieszaj z jogurtem.

Krok 3

Ziemniaki i kalafiora gotuj chwilę, aby były półtwarde.

Krok 4

Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj dobrze z resztą składników i dość gęste ciasto.

Krok 5

Z masy uformuj kulki i smaż je w głębokim gorącym oleju. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej