Alu kofta - kulki warzywne w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Alu kofta - kulki warzywne w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 sztuk

100 gramów

1 szczypta

300 mililitrów

1 szczypta

null

1 kilogram

1 łyżka

150 gramów

2

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Aby zrobić sos, podsmaż na rozgrzanym ghee posiekany imbir i chili, po czym dodaj resztę przypraw i smaż cały czas mieszając.

Krok 2

Wrzuć pomidory, dopraw przyprawą Knorr Delikat i duś, aż się zrobią jednolitą masą.Sos przetrzyj przez sitko i wymieszaj z jogurtem.

Krok 3

Ziemniaki i kalafiora gotuj chwilę, aby były półtwarde.

Krok 4

Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj dobrze z resztą składników i dość gęste ciasto.

Krok 5

Z masy uformuj kulki i smaż je w głębokim gorącym oleju. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej