
Składniki
5 sztuk
300 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
2
1 kilogram
1 łyżeczka
null
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Aby zrobić sos, podsmaż na rozgrzanym ghee posiekany imbir i chili, po czym dodaj resztę przypraw i smaż cały czas mieszając.
Krok 2
Wrzuć pomidory, dopraw przyprawą Knorr Delikat i duś, aż się zrobią jednolitą masą.Sos przetrzyj przez sitko i wymieszaj z jogurtem.
Krok 3
Ziemniaki i kalafiora gotuj chwilę, aby były półtwarde.
Krok 4
Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj dobrze z resztą składników i dość gęste ciasto.
Krok 5
Z masy uformuj kulki i smaż je w głębokim gorącym oleju. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej