Alu kofta - kulki warzywne w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Alu kofta - kulki warzywne w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

300 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

150 gramów

1 łyżeczka

2

1 kilogram

1 łyżeczka

null

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Aby zrobić sos, podsmaż na rozgrzanym ghee posiekany imbir i chili, po czym dodaj resztę przypraw i smaż cały czas mieszając.

Krok 2

Wrzuć pomidory, dopraw przyprawą Knorr Delikat i duś, aż się zrobią jednolitą masą.Sos przetrzyj przez sitko i wymieszaj z jogurtem.

Krok 3

Ziemniaki i kalafiora gotuj chwilę, aby były półtwarde.

Krok 4

Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj dobrze z resztą składników i dość gęste ciasto.

Krok 5

Z masy uformuj kulki i smaż je w głębokim gorącym oleju. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Alu kofta - kulki warzywne w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jesienne pieczonki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej