
Składniki
40 gramów
100 gramów
20 gramów
15 gramów
5 gramów
2 gramy
5 gramów
1 opakowanie
300 gramów
200 gramów
10 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
4 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej w dużym garnku i smaż przez 5 minut pokrojoną cebulę. Następnie dodaj przyprawy: starty imbir, posiekany czosnek, kurkumę, kminek i curry. Smaż jeszcze jedną minutę.
Krok 2
Kalafior podziel na mniejsze różyczki, ziemniaka pokrój na mniejsze kawałki. Chili przekrój wzdłuż na pół i pozbądź się pestek.
Krok 3
Wlej na patelnię pomidory z puszki i 200 ml wody, następnie dodaj Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr.
Krok 4
Dodaj ziemniaki, kalafior i chili. Duś pod przykrywką ok. 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Kiedy warzywa będą miękkie usuń chili i dodaj sok z cytryny. Podawaj z jogurtem i listkami świeżej kolendry.

Dobra rada:
Do curry z kalafiora i ziemniaków doskonale pasuje ryż. Curry możesz również podawać z indyjskim chlebkiem naan.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z kalafiora i ziemniaków
Poczuj się jak w scenerii rodem z filmu Bollywood! Zaproś do swojej kuchni różnorodne przyprawy, kolorowe warzywa i przyrządź aromatyczne curry z kalafiora i ziemniaków. Już po pierwszym kęsie będziesz chcieć więcej!
Dla kogo? Dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków. Aromatyczny kumin, imbir i kurkuma w jednym daniu – Twoje kubki smakowe to pokochają!
Na jaką okazję? Zaskocz swoją rodzinę i znajomych pozycją kulinarną z kuchni indyjskiej. Grunt to różnorodność!
Dla urozmaicenia: Jako dodatek do curry z kalafiora i ziemniaków świetnie sprawdzi się ryż. Bardziej tradycyjnie curry z kalafiora i ziemniaków można podawać w towarzystwie indyjskiego chleba naan.
Czy wiesz, że? Połączenie ziemniaków z kalafiorem w sosie curry to danie popularne w Indiach. Nosi ono nazwę Aloo Gobi i wywodzi się z Pendżabu – najdalej wysuniętego na północny-zachód stanu w Indiach, który graniczy z Pakistanem.


































