Curry z baraniną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z baraniną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

1 szczypta

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

40 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 łyżki

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na ćwiartki, cebulę, czosnek, paprykę, zieloną kolendrę posiekaj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, imbir i paprykę. Dopraw garam masalą i kolendrą. Podsmaż.

Krok 3

Dodaj pomidory, posól i wymieszaj. Dorzuć mięso i wlej jogurt. Gotuj przez 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Dodaj groszek, sok z cytryny, cukier i liście kolendry. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej