Curry z baraniną

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 łyżki

60 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

8 sztuk

2 sztuki

40 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

40 dekagramów

1 łyżeczka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na ćwiartki, cebulę, czosnek, paprykę, zieloną kolendrę posiekaj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 1

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, imbir i paprykę. Dopraw garam masalą i kolendrą. Podsmaż.

Krok 1

Dodaj pomidory, posól i wymieszaj. Dorzuć mięso i wlej jogurt. Gotuj przez 10 minut pod przykryciem.

Krok 1

Dodaj groszek, sok z cytryny, cukier i liście kolendry. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ryż z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej