
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
40 dekagramów
1 szczypta
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
40 dekagramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
3 łyżki
60 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na ćwiartki, cebulę, czosnek, paprykę, zieloną kolendrę posiekaj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, imbir i paprykę. Dopraw garam masalą i kolendrą. Podsmaż.
Krok 3
Dodaj pomidory, posól i wymieszaj. Dorzuć mięso i wlej jogurt. Gotuj przez 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Dodaj groszek, sok z cytryny, cukier i liście kolendry. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej