Curry z baraniną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z baraniną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

1 szczypta

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

40 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 łyżki

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na ćwiartki, cebulę, czosnek, paprykę, zieloną kolendrę posiekaj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, imbir i paprykę. Dopraw garam masalą i kolendrą. Podsmaż.

Krok 3

Dodaj pomidory, posól i wymieszaj. Dorzuć mięso i wlej jogurt. Gotuj przez 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Dodaj groszek, sok z cytryny, cukier i liście kolendry. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z baraniną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej