
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
40 dekagramów
1 szczypta
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
40 dekagramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
3 łyżki
60 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na ćwiartki, cebulę, czosnek, paprykę, zieloną kolendrę posiekaj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, imbir i paprykę. Dopraw garam masalą i kolendrą. Podsmaż.
Krok 3
Dodaj pomidory, posól i wymieszaj. Dorzuć mięso i wlej jogurt. Gotuj przez 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Dodaj groszek, sok z cytryny, cukier i liście kolendry. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej