Curry z krewetek z nutą kokosową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek z nutą kokosową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

10 sztuk

1 szklanka

400 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1 kilogram

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.

Krok 3

Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.

Krok 4

Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej