Curry z krewetek z nutą kokosową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek z nutą kokosową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

10 sztuk

1 szklanka

400 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1 kilogram

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.

Krok 3

Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.

Krok 4

Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej