
Składniki
2 łyżeczki
10 sztuk
1 szklanka
400 mililitrów
2 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
1 kilogram
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.
Krok 3
Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.
Krok 4
Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej