Curry z krewetek z nutą kokosową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek z nutą kokosową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

10 sztuk

1 szklanka

400 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1 kilogram

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.

Krok 3

Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.

Krok 4

Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej