
Składniki
2 łyżeczki
10 sztuk
1 szklanka
400 mililitrów
2 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
1 kilogram
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.
Krok 3
Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.
Krok 4
Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej