Curry z cukinią i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z cukinią i fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy rozkruszoną kostką Knorr i obsmażamy, aż mięso się zrumieni.

Krok 2

Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę pasty curry. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3

Warzywa dowolnie kroimy i dodajemy do rondla. Gotujemy, aż wszystko zmięknie a nadmiar sosu odparuje. Jeśli sos jest za gęsty zaciągamy go mąką.

Krok 4

Podajemy z czerwoną soczewicą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z kurczaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej