Curry z cukinią i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl

Curry z cukinią i fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

30 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy rozkruszoną kostką Knorr i obsmażamy, aż mięso się zrumieni.

Krok 2

Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę pasty curry. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3

Warzywa dowolnie kroimy i dodajemy do rondla. Gotujemy, aż wszystko zmięknie a nadmiar sosu odparuje. Jeśli sos jest za gęsty zaciągamy go mąką.

Krok 4

Podajemy z czerwoną soczewicą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej