Curry z cukinią i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z cukinią i fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

30 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy rozkruszoną kostką Knorr i obsmażamy, aż mięso się zrumieni.

Krok 2

Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę pasty curry. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3

Warzywa dowolnie kroimy i dodajemy do rondla. Gotujemy, aż wszystko zmięknie a nadmiar sosu odparuje. Jeśli sos jest za gęsty zaciągamy go mąką.

Krok 4

Podajemy z czerwoną soczewicą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej