Curry z cukinią i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z cukinią i fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy rozkruszoną kostką Knorr i obsmażamy, aż mięso się zrumieni.

Krok 2

Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę pasty curry. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3

Warzywa dowolnie kroimy i dodajemy do rondla. Gotujemy, aż wszystko zmięknie a nadmiar sosu odparuje. Jeśli sos jest za gęsty zaciągamy go mąką.

Krok 4

Podajemy z czerwoną soczewicą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z cukinią i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej