
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
30 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy rozkruszoną kostką Knorr i obsmażamy, aż mięso się zrumieni.
Krok 2
Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę pasty curry. Gotujemy na małym ogniu.
Krok 3
Warzywa dowolnie kroimy i dodajemy do rondla. Gotujemy, aż wszystko zmięknie a nadmiar sosu odparuje. Jeśli sos jest za gęsty zaciągamy go mąką.
Krok 4
Podajemy z czerwoną soczewicą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej