Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
30 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy rozkruszoną kostką Knorr i obsmażamy, aż mięso się zrumieni.
Krok 2
Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę pasty curry. Gotujemy na małym ogniu.
Krok 3
Warzywa dowolnie kroimy i dodajemy do rondla. Gotujemy, aż wszystko zmięknie a nadmiar sosu odparuje. Jeśli sos jest za gęsty zaciągamy go mąką.
Krok 4
Podajemy z czerwoną soczewicą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej