Curry z kurczaka w ostrym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka w ostrym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jogurt z mieloną gorczycą, kminem, przyprawą Knorr tak aby powstała marynata. Następnie włóż do niej pokrojonego kurczaka i odstaw wszystko na noc.

Krok 3

Teraz dodaj garam masala, kolendrę i 150 ml wody a potem duś wszystko kolejny kwadrans. Na końcu dodaj poszatkowane chili.

Krok 5

Do tego dolej szklankę wody oraz kurkumę, kardamon i cynamon. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem dopóki ryż nie zmięknie.

Krok 2

Po marynowaniu smaż kurczaka na oleju przez kwadrans a następnie dodaj cebulę i poczekaj aż się podsmaży.

Krok 4

Na osobnej patelni podsmaż cebulę, imbir, czosnek oraz 10 dag ryżu.

Krok 6

Odkryj naczynie i gotuj aż wyparuje nadmiar wody. Serwuj ryż z kurczakiem i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z masą kajmakową
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej