
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj jogurt z mieloną gorczycą, kminem, przyprawą Knorr tak aby powstała marynata. Następnie włóż do niej pokrojonego kurczaka i odstaw wszystko na noc.
Krok 3
Teraz dodaj garam masala, kolendrę i 150 ml wody a potem duś wszystko kolejny kwadrans. Na końcu dodaj poszatkowane chili.
Krok 5
Do tego dolej szklankę wody oraz kurkumę, kardamon i cynamon. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem dopóki ryż nie zmięknie.
Krok 2
Po marynowaniu smaż kurczaka na oleju przez kwadrans a następnie dodaj cebulę i poczekaj aż się podsmaży.
Krok 4
Na osobnej patelni podsmaż cebulę, imbir, czosnek oraz 10 dag ryżu.
Krok 6
Odkryj naczynie i gotuj aż wyparuje nadmiar wody. Serwuj ryż z kurczakiem i sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej