
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj jogurt z mieloną gorczycą, kminem, przyprawą Knorr tak aby powstała marynata. Następnie włóż do niej pokrojonego kurczaka i odstaw wszystko na noc.
Krok 3
Teraz dodaj garam masala, kolendrę i 150 ml wody a potem duś wszystko kolejny kwadrans. Na końcu dodaj poszatkowane chili.
Krok 5
Do tego dolej szklankę wody oraz kurkumę, kardamon i cynamon. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem dopóki ryż nie zmięknie.
Krok 2
Po marynowaniu smaż kurczaka na oleju przez kwadrans a następnie dodaj cebulę i poczekaj aż się podsmaży.
Krok 4
Na osobnej patelni podsmaż cebulę, imbir, czosnek oraz 10 dag ryżu.
Krok 6
Odkryj naczynie i gotuj aż wyparuje nadmiar wody. Serwuj ryż z kurczakiem i sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej