
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj jogurt z mieloną gorczycą, kminem, przyprawą Knorr tak aby powstała marynata. Następnie włóż do niej pokrojonego kurczaka i odstaw wszystko na noc.
Krok 3
Teraz dodaj garam masala, kolendrę i 150 ml wody a potem duś wszystko kolejny kwadrans. Na końcu dodaj poszatkowane chili.
Krok 5
Do tego dolej szklankę wody oraz kurkumę, kardamon i cynamon. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem dopóki ryż nie zmięknie.
Krok 2
Po marynowaniu smaż kurczaka na oleju przez kwadrans a następnie dodaj cebulę i poczekaj aż się podsmaży.
Krok 4
Na osobnej patelni podsmaż cebulę, imbir, czosnek oraz 10 dag ryżu.
Krok 6
Odkryj naczynie i gotuj aż wyparuje nadmiar wody. Serwuj ryż z kurczakiem i sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej