Curry z okry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Curry z okry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Okrę opłucz i osącz. Odetnij i wyrzuć końcówki, resztę pokrój na kawałki o długości 2,5 cm.

Krok 2

Cebulę posiekaj, pomidora pokrój w kostkę, tak samo papryczki.

Krok 3

Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż cebulę, dodaj chilli, listki curry, sól i dokładnie wymieszaj. Smaż przez 6 minut, nieustannie mieszając.

Krok 4

Stopniowo dodaj okrę, znowu wymieszaj.

Krok 5

Po 15 minutach dodaj plasterki pomidora. Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 6

Dodaj listki kolendry. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Podawaj gorące.

pasibrzuch

Dobra rada:

Znudzony tradycyjną formą leczo? Dorzuć do swojej recepturę okrę!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z okry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort makowy z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej