Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, papryczkę chilli również. Czosnek zmiażdż. Pomidora drobno posiekaj.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzej olej zeszklij cebulę.
Krok 3
Dodaj chilli w proszku, czerwoną chilli, czosnek i imbir i smaż na małym ogniu 1 minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Następnie dodaj jajka i posiekanego pomidora. Smaż 5 minut, delikatnie mieszając.
Krok 5
Posyp świeżą kolendrą. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej