
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, papryczkę chilli również. Czosnek zmiażdż. Pomidora drobno posiekaj.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzej olej zeszklij cebulę.
Krok 3
Dodaj chilli w proszku, czerwoną chilli, czosnek i imbir i smaż na małym ogniu 1 minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Następnie dodaj jajka i posiekanego pomidora. Smaż 5 minut, delikatnie mieszając.
Krok 5
Posyp świeżą kolendrą. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej