Curry z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plasterki, papryczkę chilli również. Czosnek zmiażdż. Pomidora drobno posiekaj.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzej olej zeszklij cebulę.

Krok 3

Dodaj chilli w proszku, czerwoną chilli, czosnek i imbir i smaż na małym ogniu 1 minutę, ciągle mieszając.

Krok 4

Następnie dodaj jajka i posiekanego pomidora. Smaż 5 minut, delikatnie mieszając.

Krok 5

Posyp świeżą kolendrą. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej