Curry z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plasterki, papryczkę chilli również. Czosnek zmiażdż. Pomidora drobno posiekaj.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzej olej zeszklij cebulę.

Krok 3

Dodaj chilli w proszku, czerwoną chilli, czosnek i imbir i smaż na małym ogniu 1 minutę, ciągle mieszając.

Krok 4

Następnie dodaj jajka i posiekanego pomidora. Smaż 5 minut, delikatnie mieszając.

Krok 5

Posyp świeżą kolendrą. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej