
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, papryczkę chilli również. Czosnek zmiażdż. Pomidora drobno posiekaj.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzej olej zeszklij cebulę.
Krok 3
Dodaj chilli w proszku, czerwoną chilli, czosnek i imbir i smaż na małym ogniu 1 minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Następnie dodaj jajka i posiekanego pomidora. Smaż 5 minut, delikatnie mieszając.
Krok 5
Posyp świeżą kolendrą. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej