Curry z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plasterki, papryczkę chilli również. Czosnek zmiażdż. Pomidora drobno posiekaj.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzej olej zeszklij cebulę.

Krok 3

Dodaj chilli w proszku, czerwoną chilli, czosnek i imbir i smaż na małym ogniu 1 minutę, ciągle mieszając.

Krok 4

Następnie dodaj jajka i posiekanego pomidora. Smaż 5 minut, delikatnie mieszając.

Krok 5

Posyp świeżą kolendrą. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej